dell-se-pripoji-k-asusu-a-hp-s-vlastnim-nizko-nakladovym-notebookem
Novinka Dell se připojí k ASUSu a HP s vlastním nízko-nákladovým notebookem

Dell se připojí k ASUSu a HP s vlastním nízko-nákladovým notebookem

Stančík Martin

Stančík Martin

9. 4. 2008 00:00

Dell si chce také ukousnout kousek z nového lukrativního trhu nízko-nákladových notebooků s cenou pod 500 dolarů.

Reklama

Trh s „low-cost“ notebooky je jedním z nejnabitějších trhů budoucnosti. Firma ASUS zariskovala a vstoupila na tento trh minulý rok, ale zdá se, že není jediná z velkých společností, která chce naskočit do dobře rozjetého vlaku. Daily Tech včera oznámil, že HP představilo svůj hliníkový 2133 Mini-Note PC, jemuž dodává sílu procesor VIA C7-M. Tento 8,9“ notebook nabídne ve své vrcholové verzi takt 1,6 Ghz a HDD s 7200 otáčkami/min.

Dnes již můžeme s určitostí potvrdit, že Dell se také chystá vstoupit do bitvy s  8,9“ sub-notebookem, který pro něj vyrobí společnost Compal. Tato by měla dodat 200 až 300 tisíc kusů notebooků každý měsíc, počínaje červnem letošního roku. Datum uvedení sub-notebooku do prodeje bude záviset na dostupnosti nových Atom procesorů od firmy Intel, které jsou přímo předurčeny k tomu aby vzaly útokem jak zákazníky tak i trhy s mobilními technologiemi. Nové čipy založené na Diamondville technologii slibují úctyhodné výkony se spotřebou pouze 4 watty (8W pro dual-core verzi), což je v dané třídě více než ideální.

Michael Dell potvrdil, že jeho společnost skutečně pracuje na notebooku. „Hodláme přijít s velmi podobným laptopem jako HP“, řekl Dell. „Spatřujeme v tomto typu produktů velké možnosti, mohou být stále lehčí, menší a dále se vyvíjet, aby uspokojily potřeby uživatelů, kteří vyžadují především mobilitu.“

Notebook firmy Dell to však nebude mít jednoduché. Bude se muset postavit již výše zmíněnému počítači od HP, ale také ASUSU Eee PC 990, ECS G10L, Everex CloudBook Max, Intel Classmate, a mnoha dalším konkurentům.

Zdroj: Daily Tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama