padl-rekord-v-3dmarku-06
Novinka Padl rekord v 3DMarku 06

Padl rekord v 3DMarku 06

Moll

Moll

8. 4. 2008 00:00 24

Nadšenci známí pod jmény Elmor a Kinc o víkendu vytvořili za pomocí dvou grafických karet ATI Radeon 3870X2 rekord v 3DMarku 06.

Reklama

Ať už si o syntetických testech myslíte cokoli, přece jen existují jedinci, kteří se nebojí velkých investic a napínají své síly, jen aby se svou sestavou v 3DMarku 06 předehnali všechny soupeře. Víkendem počínaje se vítězná aureola vznáší nad Elmorem a Kincem, kteří dosáhli hodnoty 32 601 bodů.

Parametry použité sestavy jsou úctyhodné: dvě grafické karty ASUS EAH3870X2 TOP přinesly v součtu výkon čtyř grafických jader, další čtyři jádra přidal procesor Intel Core 2 Extreme QX9650 v revizi C1 a vše bylo usazeno na základní desce ASUS P5E64 WS Pro.

Procesor se podařilo přetaktovat na 5,719GHz a chlazený byl tekutým dusíkem. Při předchozím světovém rekordu byl sice použit procesor běžící na frekvenci ještě o 100MHz vyšší, ale celkové vyladění systému bylo zřejmě o něco slabší. Grafické karty Elmor s Kincem přetaktovali na 990MHz. Klíčovým mohlo být taktování pamětí karet, jejichž frekvence při rekordu dosahovala 1125MHz. ASUS na svých kartách použil kvalitních 0,8ns modulů značky Qimonda. U karet si dočasní šampióni vystačili se vzduchovým chlazením.

Na závěr se můžete pokochat pohledem na výsledky a testovací sestavu. No řekněte, nechtěli byste také mít něco podobného v pracovně na stole?


Pro zvětšení klikněte.


Pro zvětšení klikněte.

Podle NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama