asustek-zaluje-ibm-kvuli-patentum
Novinka Asustek žaluje IBM kvůli patentům

Asustek žaluje IBM kvůli patentům

JeanVEGA

JeanVEGA

7. 4. 2008 00:00 1

Společnost Asustek Computer zažalovala firmu IBM z důvodu údajného porušování její dvou patentových práv. Je to jen pár měsíců poté, co IBM podniklo podobné kroky vůči této tchajvanské firmě v podobném případě.

Reklama

Stížnost firma Asustek podala na District Court (Oblastním Soudu) pro oblast jižní Kalifornie ve Spojených státech. Požaduje od něj v tomto případě podporu a samozřejmě finanční odškodnění od společnosti IBM.

Asustek žaluje IBM kvůli patentům
i Zdroj: PCTuning.cz

První patent, ke kterému se Asustek hlásí, se vztahuje k metodě, jenž se využívá na vzdálené připojování datového úložiště u internetových zařízení. Druhý patent se pak týká serverů. Asustek prohlašuje, že IBM údajně tyto patenty neoprávněně využívá ve svých produktech.

Tato žaloba přichází čtyři měsíce poté, co International Trade Commission (Mezinárodní Obchodní Komise) ve Spojených státech řešila případ IBM versus Asustek, kdy údajně Asustek neoprávněně využíval tři patenty patřící společnosti IBM. V tomto případě se jednalo o patenty na napájecí zdroje, větráčky a technologie clusterů.

Zdroj: pcworld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama