asustek-micha-kartami-na-trhu-s-mid
Novinka Asustek míchá kartami na trhu s MID

Asustek míchá kartami na trhu s MID

JeanVEGA

JeanVEGA

4. 4. 2008 00:00

Popřední tchajvanský výrobce počítačů, společnost Asustek, se rozhodl zpestřit trh s malými mobilními zařízeními a na poli s MID (Mobile Internet Devices) tak následuje společnosti jako je například Intel.

Reklama

Nový produkt od Asusteku s označením R50 je 5,6 palcové zařízení, které bude vyráběno v kooperaci s Pegatron Technology a podporovat bude jak operační systém Windows Vista, tak zatím nespecifikovanou distribuci Linuxu. Očekává se, že na trh se dostane ještě před začátkem července tohoto roku.

Asustek míchá kartami na trhu s MID
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve svých útrobách tato novinka ukrývá procesor Intel Atom taktovaný na 1,6GHz, s největší pravděpodobností bude podporovat 3G, GPS a obsah zobrazený na její „anti-glare“ LCD displeji má být čitelný i za působení silného slunečního světla. Data si majitel R50 bude moci uložit na solid-state pevný disk o kapacitě 32GB. Zatím se však neví, jestli to bude SSD od společnosti Intel nebo od jiného dodavatele. Na zabezpečení proti vniknutí cizí osoby do systému je R50 opatřen čtečkou otisků prstů. Snad jedinou nevýhodou tohoto zařízení je, že absentuje plnohodnotnou klávesnici, co se však změní s nástupem nové verze, jenž se na trhu údajně objeví v průběhu listopadu 2008. Cena za toto MID se má pohybovat na hranici 500 USD (asi 8000Kč).

Zdroj: softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama