asus-uvedl-dalsi-zakladni-desky-postavene-na-x48-p45
Novinka ASUS uvedl další základní desky postavené na X48/P45

ASUS uvedl další základní desky postavené na X48/P45

Moll

Moll

29. 3. 2008 00:00 3

Dočkali jsme se několika dalších desek s novými čipsety X48 a P45. Budou vybaveny také kontrolou spotřeby EPU, kterou se ASUS často chlubí.

Reklama

Výraznějších novinek je ve světě základních desek jako šafránu. Nové desky od ASUSU sice nebudou prvními MB tohoto výrobce, které podporu EPU (Energy Processing Unit) obsahují, přesto si zopakujme, o co se vlastně jedná.

EPU je určen k tomu, aby na hardwarové úrovni snižoval energetickou spotřebu. Podle měření, jejichž výsledky poskytl samotný ASUS, je tato technologie schopná ušetřit až 80,23% energie tekoucí do procesoru a nabízí o 96% vyšší energetickou účinnost. EPU dokáže automaticky přepínat mezi fázemi, což uživateli umožní lepší diagnostiku a účinnost VRM. Jednoduše řečeno - sníží se napětí v době, kdy bude systém v nečinnosti.

ASUS R.O.G. Rampage Formula

ASUS

P5E64 WS Evolution


ASUS P5E3 Premium WiFi-AP @n

Těm, kteří si oblíbili schopnost Express Gate přítomnou na desce ASUS P5E3 Deluxe, vychází výrobce vstříc a Express Gate bude integrována také v deskách série P45, na P5A a v nových modelech řady P5E3. Express Gate umožňuje spouštět některé aplikace bez přístupu na pevný disk. Takže během pěti vteřin se můžete připojit k internetu, spustit Skype, IM, podívat se na YouTube nebo si zkontrolovat e-mail.

ASUS oznámil tři základní desky postavené na platformě Intel x48: ASUS P5E3 Premium/WiFi-AP @n, P5E64 WS Evolution a Rampage Formula. Desky P5Q na uvedení ještě čekají. Poslední z výše uvedených MB, Rampage Formula, se začlení do řady Republic of Gamers a stejně jako ostatní desky této série bude určena zejména pro hráče a nadšence.

Podle Nordic Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama