asus-hd3850-s-pretaktovanim-na-tlacitko
Novinka Asus HD3850 s přetaktováním na tlačítko

Asus HD3850 s přetaktováním na tlačítko

Ctibor

Ctibor

18. 3. 2008 00:00

Přetatkování zmačknutím tlačítka se pomalu začína vracet do módy, a tak po firmě MSI přichází se stejným konceptem i společnost Asus.

Reklama

Ta se pravděpodobně vzhlédla ve svém konkurentovi, který nyní nabízí grafické karty a notebooky s "turbo tlačítkem" a asi nebude jen náhoda, že si jsou obě řešení velmi podobná, neřku-li identická. Ale vše pěkně popořádku.

Nová karta ze stáje společnosti Asus nese jméno EAH3850 SMART OC/HTDI/1G a vskutku se nejedná o referenční ATI Radeon HD3850. Grafické jadro, které běží na taktu 669MHz má k dispozici 1GB GDDR2 pamětí s frekvencí 990MHz. Moduly GDDR2 jsou sice levnější, ale také pomalejší, a to Asus nedohoní ani větší kapacitou, jejíž využití je navíc velmi diskutabilní.

Další z věcí je již zmiňované turbo tlačítko, to je umístěno, dle mého názoru, velmi nešikovně na zadní straně karty pod jedním z DVI portů. Po jeho stisknutí dojde ke zvýšení napětí a přetaktování z 669MHz na 790MHz u jádra a z 990MHz na 1100MHz na pamětech. To bude mít v důsledku navýšení výkonu přibližně o 12%. Ani chlazení tohoto grafického řešení není referenční. O to se stará chladič Asus Glaciator, který můžeme vidět i na jiných kartách od této společnosti. Ten zaručuje efektivnější a také tišší odvětrávání odpadního tepla. Cena ani dostupnost této ojediněle řešené karty zatím nejsou známy.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama