benq-tvrdi-ze-ma-v-nabidce-nejtenci-lcd-na-trhu
Novinka BenQ tvrdí, že má v nabídce nejtenčí LCD na trhu

BenQ tvrdí, že má v nabídce nejtenčí LCD na trhu

JeanVEGA

JeanVEGA

18. 3. 2008 00:00 6

Společnost BenQ nedávno představila tento nový produkt s označením V2400W. Při návrhu designu svého pohledného LCD displeje se údajně inspirovala vzhledem bombardéru B-2 Spirit Stealth.

Reklama

Podle slov výrobce má novinka šířku pouhých 2,4“ (zaokrouhleně 6,1cm) v nejtlustším místě a v nejtenčím celkem zajímavých 0,9“ (zaokrouhleně 2,3cm). Výroba LCD displeje pojmenovaného V2400W s uhlopříčkou o velikosti 24“ se opírá o novou technologii zpracování plastu, díky které byla firma BenQ schopna dosáhnout výše uvedené rozměry.

benq thinnest

Výrobce prohlašuje, že jeho 24 palcová obrazovka by měla na trhu patřit mezi ty kvalitnější a se sytějšími barvami. Předběžně bylo prozrazeno, že V2400W má mít dynamický kontrast až 4000:1, odezvu 2ms gray-to-gray (jinak 5ms), rozlišení 1920x1200 pixelů, jas 250 cd/m2 a uživateli nabídne pohled na 16.7 miliónu barev pod 160 stupňovým pozorovacím uhlem. Připojitelný bude prostřednictvím rozhraní DVI, HDMI a na zařízení najdeme i analogový konektor VGA. Firma BenQ plánuje tento produkt uvést na evropský trh v průběhu dubna, v Asii a Severní Americe již koncem tohoto měsíce. Cenu však zatím neoznámila.

Zdroj: electronista engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama