prvni-pohled-na-biostar-tpower-n750
Novinka První pohled na Biostar TPower N750

První pohled na Biostar TPower N750

Michal Kleman

Michal Kleman

6. 3. 2008 23:00 4

Zbývá nám ještě několik dlouhých týdnů do vypuštění nových produktů NVIDIE (konkrétně 19 dní), ale to nám nebrání prohlédnout si základní desku společnosti Biostar s čipsetem nForce 750a.

Reklama

Biostar TPower N750 je mainstreamový produkt určený pro CPU AMD do patice AM2, popřípadně AM2+. Nový čipset dodává nejnovější technologie, jako je například Hyper Transport 3.0 nebo PCIe druhé generace. Na desce jsou přítomny čtyři sloty pro DDR2 moduly o taktu až 1066MHz a do PEG slotů budete moct osadit dvě karty pouze v případě, že budou obě ze stáje NVIDIE. U tohoto slabšího čipsetu se však rozdělují PCIe linky na 8+8, ale díky dvojnásobné přenosové rychlosti oproti minulé generaci bude zřejmě výkonový rozdíl oproti deskám s větším počtem PCIe linek zanedbatelný.

První pohled na Biostar TPower N750
i Zdroj: PCTuning.cz

Novinka Biostaru má šest SATA 3GBps konektorů, gigabitový ethernet a osmikanálový audio výstup. Na zadním panelu desky najdeme také VGA a DVI výstup - to proto, že v čipsetu je přítomna integrovaná grafická karta. Mnoho z vás si jistě vzpomene na technologii hybridního SLI a ano, spolupráce IGP a samostatné grafické karty bude umožněna.

Deska Biostaru s čipsetem nForce 750a vypadá, jakožto zástupce mainstreamové třídy, velmi nadějně. Vytkl bych jí však podstatnou chybu, na chladiči mosfetů je malý větráček, který bude dělat zbytečný hluk. Cena desky zatím není známa, uvedení na trh by mělo být do konce měsíce, po oficiálním vypuštění čipsetu nForce 750a NVIDIí.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama