zajimavosti-ze-sveta-pocitacoveho-nabytku
Novinka Zajímavosti ze světa "počítačového" nábytku

Zajímavosti ze světa "počítačového" nábytku

Ctibor

Ctibor

19. 2. 2008 00:00 12

Práce u počítače se stává denním chlebem stále více lidí. Není divu, že na trhu nacházíme stále více druhů speciálního nábytku. Ten se nám tuto činnost snaží ulehčit, zpříjemnit, nebo zprostředkovat co nejlepší zážitek, když zrovna nepracujeme. Zde je malá ukázka.

Reklama

Vision One - pracovní stanice

Po usazení se budete cítit jako v kokpitu závodního auta. Základem celého systému je sedačka z jednoho z vybraných automobilů podle přání zákazníka. Nejčastěji jde však o sedadlo z Porchse či Corvetty. V přední části se nalézá stojan pro tři ploché monitory (nebo pro nový zahnutý panel od Alienware). Samozřejmostí jsou podstavce pro 5.1 soustavu reproduktorů, stejně jako podpěrky paží či nastavitelná kovová podnožka. Na straně může, ale také nemusí být, místo pro počítač nebo konzoli. Dolní cenová hranice  celé této sestavy je $2600(45500Kč).

X-Rocker Pro - hráčské křeslo

Další generace těchto komfortních křesel od firmy Ace Bayou by měla spatřit světlo světa letošní podzim a slibuje ještě vetší splynutí se zvukem než kdy předtím. Má v sobě zabudované čtyři reproduktory a subwoofer, který je dvakrát tak výkonný než u jeho předchůdce. Celý tento systém je vybaven bezdrátovým připojením k počítači. Na straně se nachází kontrolní panel s velkým množstvím přípojných portů a řídících prvků. Toto křeslo můžeme též použít jako poslechovou stanici pro iPod. Jádro vibruje do rytmu basů a dalších zvukových efektů, čímž ještě více umocňuje zažitek ze hry. Jako bonus je přidána podpora propojení více těchto křesel pro hru většího počtu hráčů. Cena je zatím stanovena na poměrně příjemných $199(3500Kč).

Steelcase Walkstation - konec vysedávání u počítače

Tento kousek jistě potěší všechny, které trápí, že celý den pouze nehybně sedí u počítače. Konečně se můžeme procházet i při psaní či čtení emailové pošty.Tento stůl s běžícím pásem od společnosti SteelCase, by měl pomoci zlepšit metabolismus, soustředěnost, produktivitu a hlavně pomoci spálit nějaké ty kalorie. Jeho rychlost není nijak zavrátná - 3,2 kilometru za hodinu, ale myslím si, že je přímo úměrná svému ůčelu. K dispozici je také verze, kde můžeme střídat chůzi s pohodlným usazením v kancelářském křesle. Přecejen taková osmihodinová procházka je víc než dost. Jeho cena je však vysokých $6500(113000Kč).

SmartBed - když je málo místa

Toto řešení sice není určeno pouze pro počítače, ale myslím, že jde o výborny nápad, jak v bytě ušetřit nějaké ty čtvereční metry navíc. Jak můžete vidět na obrázku, jedná se o postel, která může být v mžiku přetransformována na klasický stůl. Umístění zrovna nepoužívaného počítače se samo nabízí. Cena tohoto kousku je $3650(63000Kč) pro klasickou velikost a $5386(94000Kč) za dvojnásobnou.

Zdroj: PC World

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama