ebay-celi-prvni-vzpoure
Novinka eBay čelí první vzpouře

eBay čelí první vzpouře

Ctibor

Ctibor

19. 2. 2008 00:00 2

Po letech spokojeného prodávání a nakupování na eBay, přichází první velké problémy.  Ty způsobilo nově příchozí navýšení poplatků za jednotlivé služby, ale hlavně nové podmínky, které na pravděpodobně největším "bazaru" světa brzy vejdou v platnost.

Reklama

Miliony z nás již využili nabídky eBay, aby prodali své nechtěné věci a vydělali si tak nějaké peníze navíc, či je nakoupili za zlomek jejich ceny. Patrně ale nikdo příliš neřešil základní otázky, kolik si eBay bere za zprostředkování obchodu a jak velká je jistota, že obchod dojde ke spokojenému naplnění obou zúčastněných stran.

eBay čelí první vzpouře
i Zdroj: PCTuning.cz

Prvním problémem je navýšení některých poplatků. I přes něj však bude nakupování a prodávání stále výhodné a nezpůsobí žádné větší problémy, než prvotní nevoli zákazníku, která je při zdražování běžná. Druhý problém je jistě o dost závažnější. Dříve jsme mohli při nespokojenosti s prodejem zanechat nakupující straně negativní odezvu na celou transakci. Tato možnost bohužel teď odpadá a je tedy odstraněna poslední rychlá alternativa, jak zjistit důvěryhodnost dané osoby či firmy. Tento systém jistě nebyl dokonalý a každý mohl teoreticky zanechat odezvu jakou chtěl, ale v zájmu všech bylo, aby byl tento ukazatel směrodatný. Nyní jsme odkázáni pouze na eBay Security & Resolution centre (Centrum bezpečnosti a řešení problémů), kde můžeme zanechat svou stížnost a čekat než náš požadavek bude vyřízen. Při denním počtu transakcí u této společnosti tato doba jistě nebude krátká.

Kvůli celkové nespokojenosti s nově nastolenými pravidly vyhlásili prodavači bojkot veškerých pohybů na tomto serveru po celý týden. Tato stávka započala dnes a měla by skončit v neděli 25.února. Akcie společnosti již nyní spadly ze $40,73 na $28 za jeden cenný papír, ani to jistě celé situaci nijak nepřidá. Nové podmínky a "daně" začnou na eBay platit 20.2.2008.

Zdroj: Tech.Blorge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama