sp1-pro-visty-muze-zapricinit-pad-systemu
Novinka SP1 pro Visty může zapříčinit pád systému

SP1 pro Visty může zapříčinit pád systému

Ctibor

Ctibor

17. 2. 2008 00:00 7

Jak se zdá, tak Windows Vista Service Pack 1 není až tolik stabilní, jak by si někdo mohl myslet. V nejhorším případě může způsobit i pád systému.  To se stalo několika testovacím uživatelům, kterým Microsoft tuto obří záplatu poskytl.

Reklama

Dochází k tomu, že instalace v určitém místě úplně zamrzne, a to ve svém třetím kroku. V této chvíli na obrazovce svítí text: "Configurating updates: stage 3 of 3 - 0% complete". Poté se systém restartuje a snaží se pokračovat v instalaci. Celá situace se bohužel opakuje. Dostali jsme se tedy do jakési smyčky, ze které není jiného úniku než systém nabootovat z originálního CD Windows Vista a zvolit si jeho verzi z určitého bodu obnovení před započetím instalace service packu.

SP1 pro Visty může zapříčinit pád systému
i Zdroj: PCTuning.cz

Jenže i zde může nastat problém. Část uživatelů nahlásila, že ne všechny body obnovení jsou funkční a může se také stát, že nenajdete ani jeden, který by vám pomohl. Dále je důležité vypnutí automatických aktualizací, neboť by se problém mohl opakovat.

Další nepřijemnou věcí, která je s tímto problémem spojená, je také ztráta určitých dat, která se v systému měnila po datu, v němž se systém obnovil. Ta je možné zachránit pomcí utility, která se stará o obnovu ztracených dat, ovšem musíte tak učinit dostatečně rychle, než se dané sektory stihnou zaplnit jinými.

P.S. Originální článek ze stránek DailyTechu neznámo proč zmizel, přikládam tedy link na jeho kopii na fóru Overclock.net.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama