service-pack-1-vista-a-phenom-se-namaji-radi
Novinka Service Pack 1 Vista a Phenom se namají rádi?

Service Pack 1 Vista a Phenom se namají rádi?

Z. Obermaier

Z. Obermaier

9. 2. 2008 00:00 39

Už několik uživatelů po updatu Windows Vista uniknuvším RTM Service Packem 1, zaznameno pokles výkonu systému s procesorem Phenom. Pokles je dokonce měřitelný benchmarky.

Reklama

Několik uživatelů na internetu, updatovalo svůj počítač s procesorem Phenom a čipsetem RD790FX novým Service Packem 1 pro Windows Vista. Jaké bylo ale jejich překvapení, že výkon systému viditelně poklesl. Tento pokles je způsoben radikálním snížením výkonu pamětí. Podívejte se sami.

Service Pack 1 Vista a Phenom se namají rádi?
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro zvětšení klikněte na obrázek. Výkon ve čtení klesl minimálně o třicet procent! U zápisu je to méně, asi kolem dvacet pět procent výkonu dolů. Brutálně ale narostly latence systému. Podívejte se dobře na obě hodnoty. Paměti s SP1 mají dvakrát vyšší odezvu. Čím to je způsobeno? Microsoft asi na vlastní pěst aplikoval nějaký způsob eliminace TLB problému, a tím znemožnil TLB patch vypínat a zapínat dle libosti. Pod Vista s SP1 budou mít asi Phenomy B2 prostě slabý výkon, a nebude záležet zda si ručně vypnete nebo zapnete TLP patch v BIOSu, nebo AMD OverDrive. Tato informace je ale nepotvrzená z vícero nezávislých zdrojů, berme ji tedy jako zajímavost a možná bude brzy i vyvrácena - uvidíme.

Další střípky o Phenomech - příští měsíc AMD uvede tříjádrové procesory s jádrem K10, půjde o "nepovedené" Phenomy s vadným jádrem. Všechny budou revize B2. Uvedení bude na CeBITu. Zajímavá informace putuje kuloáry, nová revize Phenomů B3 prý nepůjde o moc lépe taktovat než stávající B2. Frekvence nad 3GHz budou i pro tyto procesory nedosažitelné ... Zpráva pochází z důvěrychodného zdroje, a myslím že je smutně pravdivá. AMD ve spojitosti s vyššími frekvencemi mluví až o revizi B4, na novém výrobním procesu - snad se ho vůbec dočkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama