zlepsene-ventilatory-noctua
Novinka Zlepšené ventilátory Noctua

Zlepšené ventilátory Noctua

Michal Mitrega

Michal Mitrega

25. 4. 2009 00:00

Známý výrobce chladičů Noctua vylepšil vlastnosti původní typventilátorů NF-S12 o lepší tvar lopatek, který je schopný dosahovat ještě o něco vyššího průtoku a tlaku (dle výrobce údajně až o 10%).

Reklama

Nový 120mm ventilátor Noctua NF-S12B má stejně jako starší typ SSO ložiska s MTBF 150.000 hodin a zešikmený design lopatek, kterým se ventilátory odlišují od konkurence. Ventilátory mají nově Smooth Commutation Drive 2 technologii starající se o hladký chod bez rušivých zvuků. Hlavní změna nastala v geometrii lopatek. Ty teď mají ještě o něco vypouklejší tvar a větší plochu díky přidání speciálního zoubkového zakončení lopatek.

Zlepšené ventilátory Noctua
i Zdroj: PCTuning.cz


Nová vs původní verze

NF-S12B se bude dodávat ve dvou verzích - FLX s rychlostí 1200 RPM a možností redukce pomocí přiloženého adaptérů na 900 nebo 600 RPM a extrémně tiché ULN s ještě nižší rychlostí 700 nebo 500 RPM. Ventilátory se v EU budou prodávat za slušně nadsazenou cenu 20 euro.

Další novinkou v oblasti chlazení je speciální vodní blok na severní a jižní můstek, který navrhla společnost EVGA pro svou nejvýkonnější základní desku X58 SLI. Měděný vodní blok má E-Flow design, který vede chladící kapalinu ze severního můstku k jižnímu a zase zpátky.

Zlepšené ventilátory Noctua
i Zdroj: PCTuning.cz

Při testech se údajně podařilo dosáhnout velmi solidní teploty severního můstku - 26°C. V  balení za 130 dolarů naleznete redukce na 1/2” a 3/8” trubičky spolu s kvalitní teplovodivou pastou Artic Silver Ceramique.

Zlepšené ventilátory Noctua
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroje: TC Magazine, Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama