Září ve světě her – přehled nej titulů začátku podzimu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Září ve světě her – přehled nej titulů začátku podzimu

Září ve světě her – přehled nej titulů začátku podzimu | Kapitola 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

15. 10. 2012 03:00 5

Seznam kapitol

1. Úvod, shrnutí 2. I Am Alive – strastiplná cesta hry až na PC 3. I Am Alive – příběh hry a její náplň 4. I Am Alive – systém soubojů a doplňování staminy
5. F1 2012 – novinky nového dílu 6. The Testament of Sherlock Holmes 7. Torchlight 2 – žánrové zařazení hry 8. Torchlight – kořist a funkce zvířecího pomocníka

Září mělo docela pomalý rozjezd, na jeho konci však čekalo několik velice zajímavých herních titulů – ať už šlo o závodní simulátor F1 2012, adventuru The Testament of Sherlock Holmes, nebo nenápadné RPG Torchlight 2. A v našem článku se samozřejmě dotkneme také nového vydání FIFA a konkurenčního titulu PES.

Reklama

Vedle odpočinku se proti vyčerpání dá bojovat ještě konzumováním příslušných potravin. Taková sodovka uprostřed šplhu na nejvyšší věžák v okolí dělá vážně divy. Působí podobně jako špenát na Pepka, ovšem s velmi omezeným účinkem a také velmi zřídka. Ukořistit si něco k snědku je totiž, jak už jsem předznamenala, nadmíru složité. A stejné je to také s náboji do zbraní, z čehož vzešla jedna z nejzajímavějších složek celé hry.

Září ve světě her – přehled nej titulů začátku podzimu
i Zdroj: PCTuning.cz

Jelikož nábojů je opravdu poskrovnu a vy zde budete čelit neustálé početní převaze, i tady je třeba všechno plánovat a myslet také na budoucnost. Jedna kulka navíc může sice znamenat zdárné vybruslení z momentálně nepříjemné situace, vzápětí vám však třeba bude chybět v ještě mnohem vyostřenějším souboji. A to dokonce tak radikálně, že vám nezbude nic jiného, než načíst zpětnou pozici.

Září ve světě her – přehled nej titulů začátku podzimu
i Zdroj: PCTuning.cz

Ptáte se, jakým způsobem se dá šetřit s náboji? Tak především budete používat mačetu a v pozdějších částech hry vám k ní přibyde také luk a šípy, které jsou plně recyklovatelné a můžete je tudíž používat stále dokola. Nejzajímavější z celého systému soubojů je však možnost hrozit svým nepřátelům nenabitou zbraní. Jednoduše ji vytáhnete a namíříte na pobudu, čímž ho ve většině případů vystrašíte tak, že bude na slovo poslouchat. A potom už stačí jen přikázat, ať si couvne o pár kroků – třeba k ohni nebo průtrži v zemi a nakonec ho do nebezpečné překážky skopnete. Je to jednoduché a efektní, jenže se nenajde mnoho míst, kde se to dá použít, a tím se zase vracíme zpět na začátek.

Září ve světě her – přehled nej titulů začátku podzimu
i Zdroj: PCTuning.cz

I Am Alive určitě není špatná hra. Nachází se zde několik zajímavých nápadů, jejich potenciál však nebyl využit ani z poloviny, a to je opravdu velká škoda. Hra je navíc docela krátká, projít jí od začátku až do konce vám bude trvat maximálně 6 hodin, které jsou navíc ještě uměle nataženy neskutečnou tuhostí a z toho plynoucích početných restartů. Jako omluvu můžeme brát cenu něco málo pod 400 Kč, kdo by si však za obsáhlejší titul nechtěl trochu připlatit?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama