Sony chystá PlayStation 5 Pro, očekávejme nárůst výkonu a nové funkce
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Bing AI
Novinka Sony chystá PlayStation 5 Pro, očekávejme nárůst výkonu a nové funkce

Sony chystá PlayStation 5 Pro, očekávejme nárůst výkonu a nové funkce

David Švrček

David Švrček

19. 3. 2024 08:03 77

Na internetu unikly specifikace chystané verze konzole PlayStation 5 Pro od Sony. Očekávejme nové funkce a vyšší výkon, které povedou ke zlepšení herního zážitku

Reklama

Konzole PlayStation 5 je s námi na trhu již od roku 2020, budou to tedy téměř 4 roky. Na obzoru se ale rýsuje nová, vylepšená verze této konzole, ponese přídomek Pro. Co můžeme od konzole očekávat? 

Začněme hardwarovými komponenty. Zrychlení se dostaví u RAM pamětí které dosáhnou rychlosti 576 GB/s, tedy 28% nárůst oproti standardní konzoli. Procesor je identický jako v předchůdci, ale Pro má „High CPU Frequency Mode“, který posouvá takt na 3,85 GHz. V součtu 10% nárůst výkonu. Nakonec to nejzajímavější, o 45% vyšší grafický výkon s lepším ray-tracingem.

Playstation 5
i Zdroj: Sony
Playstation 5

Co se týče nových funkcí, PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) je dosud nepoužitá technologie přímo z dílny Sony. Ve zkratce jde o upravenou variantu upscalingu, tedy vykreslování více pixelů při zachování stejného rozlišení. Do budoucna Sony chce, aby hráči v rámci PSSR mohli hrát v nativním 4K při 120 FPS nebo dokonce ve vyšším rozlišení 8K při 60 FPS. 

Co se týče dostupnosti a výbavy, již dříve jsme mohli slyšet o cenovce okolo 15 000 Kč, jak moc je tato cena reálná se ale říci nedá. Kdyby se však potvrdila, nebude to vůbec vysoký skok oproti současné ceně konzole PlayStation 5. Očekávat tuto novinku můžeme koncem letošního, nebo začátkem příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama