samsung-oficialne-potvrdil-ze-telefony-galaxy-s-iii-gt-i9300-a-galaxy-s-iii-mini-se-androidu-kitkat-nedockaji
Novinka Samsung oficiálně potvrdil, že telefony Galaxy S III (GT-I9300) a Galaxy S III mini se Androidu KitKat nedočkají

Samsung oficiálně potvrdil, že telefony Galaxy S III (GT-I9300) a Galaxy S III mini se Androidu KitKat nedočkají

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

14. 5. 2014 13:26 6

Samsung uvolnil seznam mobilních zařízení, která se mohou těšit na Android KitKat. I když v něm původně byl i telefon Samsung Galaxy S3 i9300, známý spíše jako mezinárodní verze Galaxy S3 (máte ho určitě taky), update pro tento telefon byl nakonec oficiálně zrušen. 

Reklama

 Přesný důvod zrušení vývoje KitKatu pro třetí model své vlajkové lodi Samsung neuvedl. Podle všeho by však za tím měla stát nedostatečná hardwarová vybavenost. Samsung Galaxy S3 i9300 je totiž vybaven pouze 1 GB RAM. To je o 1 GB RAM méně, než v US a LTE modelech, pro něž byl Android KitKat oficiálně potvrzen.

Můžeme sice namítat, že Android KitKat běží i na telefonech s 512 MB RAM a jedním jádrem, skutečnost je však podle všeho taková, že základní softwarová vybavenost S3 je mnohem vyšší a pro načtení a bezchybný chod všech aplikací 1 GB RAM prostě nestačí. V zájmu zachování uživatelského komfortu pak Samsung nehodlá dělat žádné kompromisy, což znamená žádné škrty v softwarové vybavenosti telefonu.

I když byl tedy start Samsungu S3 naprosto famózní (telefon se v prvních dnech prodeje dočkal přechodu z Androidu 4.0 na Android 4.3), jeho rozloučení je opravdu smutné. Podpora jednoho z nejlépe prodávaných telefonů Samsungu končí přibližně po 18 měsících jeho života. A to je zatraceně málo.

Více zpráv o chytrých telefonech a aplikacích pro ně najdete na svetaplikaci.tyden.cz.

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama