rychlost-a-kvalita-17-lcd-panel-samsung-710t
Monitory Článek Rychlost a kvalita: 17" LCD panel Samsung 710T

Rychlost a kvalita: 17" LCD panel Samsung 710T | Kapitola 2

Petr Válek

Petr Válek

10. 3. 2005 00:00 85

Seznam kapitol

1. Samsung 2. Design a ovládání 3. Testy a závěr

LCD panely pokročily zase o něco dále a jejich prodeje u obchodníků naznačují, že je to s jejich kvalitou stále lepší. Dříve nebo později po LCD monitoru sáhne mnoho běžných uživatelů od hráče, přes programátora či jen interneťáka. Jelikož recenzí na LCD panely není nikdy dost, rozhodli jsme se otestovat výrobek firmy Samsung, 17" LCD panel 710T, který je u nás v prodeji již od srpna 2004 a zatím jej předchází velice slušné ohlasy. I když jste recenzi na tento model na českých www mohli vidět, tak podle hesla "kdo neuvidí, neuvěří" vám recenzi přinášíme i zde.

Reklama
Rychlost a kvalita: 17" LCD panel Samsung 710T
i Zdroj: PCTuning.cz


Konzervativní elegán, klikněte pro zvětšení

Monitor je vyroben v kombinaci černého a stříbrného plastu. jeho design sice nepatří mezi špičkové, je spíše jednoduchý a střízlivý. Rozhodně však neurazí. V balení kromě monitoru naleznete kabely na propojení jak pomocí D-sub konektorů tak i pro DVI a navíc CD s programy PivotPro (ovládá natáčení obrazu při natočení panelu), Natural Color (pro nastavení obrazu) a jako poslední je ve vybavení firemní utilita MagicTune, která pomůže s komplexním nastavením monitoru bez nutnosti ovládat panel pomocí tlačítek.

Monitor se dokonce prodává i v černé barvě, takže si na své přijdou i milovníci této barvy. Monitor je ve stříbrném provedení posazen na kulatou nohu, kterou lze snadno pootočit až o 360°. Můžeme se však setkat s nohou jako je na obrázku v provedení v černé barvě viz. níže, kde bohužel odpadá jednoduché natáčení panelu.

Rychlost a kvalita: 17" LCD panel Samsung 710T
i Zdroj: PCTuning.cz


Černé provedení modelu 710T

Okolo samotné obrazovky je stříbrný rámeček, který panelu sedí. Ovládací prvky jsou umístěny vpravo na spodku panelu spolu s diodou LED. K ovládání slouží celkově 6 tlačítek.

Rychlost a kvalita: 17" LCD panel Samsung 710T
i Zdroj: PCTuning.cz

Tlačítkem Menu se dostaneme na přesné nastavení jednotlivých záložek jako je jas či kontrast, barvy, obraz, nastavení OSD (ve výběru jazyka samozřejmě chybí čeština), přepínání vstupů, které lze nastavit tak aby reagovalo buď automaticky nebo manuálně a jako poslední položka menu je zobrazení informace o momentálním nastavení panelu.
Dalšími tlačítky pak nastavujeme předvolby funkce MagicBright ( 3 plus jedna uživatelská), nastavení jasu, tlačítko výběru zdroje signálu, automatické nastavení obrazu, které ale funguje pouze při připojení na analogový zdroj a pak vypínací tlačítko.

Rychlost a kvalita: 17" LCD panel Samsung 710T
i Zdroj: PCTuning.cz

Další vypínací tlačítko lze nalézt dokonce i na zadní straně panelu. Zadní strana je z černého plastu, přičemž nožka zůstává stříbrná. Celý monitor je možno natáčet na výšku a můžeme využít i montáž na stěnu pomocí VESA.


Klikněte pro zvětšení

Možnost natáčení panelu přijde vhod při práci s dokumenty a dalšími programy. Jde o velice vítanou vlastnost, natočení panelu dosahuje 90°. Panel je však třeba před otočením zvednout na nožce povolením páčky a můžeme natáčet.


Detail kloubu, pomocí kterého se LCD natáčí spolu se čtyřmi šroubky pro připevnění na zeď.

Kromě natáčení se však panel dá ohýbat v rozmezí necelých cca. 30°. Přesnější představu o rozsahu získáte při pohledu na následující fotografie. Pomocí páčky na zadní straně nožky je možné nohu povysunout pro snadnější pootočení monitoru o 90°. Celkový zdvih nožky je o takřka 8 cm.

 
Krajní polohy v natočení obrazovky

Napájecí zdroj je umístěný v panelu, což považuji za šťastnější řešení, než u poněkud málo častého ale i tak výjimečně používaného externího zdroje. Připojovací místa jsou dostupná bez problémů a kabely je možno upevnit za záchytku, takže nepůsobí nijak rušivě.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama