psani-na-androidu-bude-mozne-i-poslepu
Novinka Psaní na Androidu bude možné i poslepu

Psaní na Androidu bude možné i poslepu

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

7. 10. 2010 11:00

Internetový gigant Google koupil firmu BlindType zabývající se vývojem aplikace pro vylepšené psaní na dotykovém displeji. Z toho by do budoucna měli těžit především uživatelé operačního systému Android.

Reklama

Investice velkých technologických firem do těch menších, které nabízejí něco originálního jsou téměř na denním pořádku. Uživatelům Androidu tak jistě udělá radost koupě firmy BlindType, která má na svědomí stejnojmenný software pro chytré dotykové telefony.

A čím je tato aplikace tak originální? S BlindType můžete psát na virtuální QWERTY klávesnici tak, že jí ani nemusíte mít zobrazenou. Jednoduše píšete a „slepě" klikáte tam, kde si pamatujete přibližnou polohu kláves. Chytrý software kontroluje vaše stisky na displeji a podle jejich vzdálenosti a umístění pak napsaný text porovná se slovníkem.

Psaní na Androidu bude možné i poslepu
i Zdroj: PCTuning.cz
Psaní na Androidu bude možné i poslepu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Na videu se můžete přesvědčit, že tento způsob funguje překvapivě přesně. Software byl vyvíjen i pro iPhone, ale po zakoupení Googlem může být vše jinak. Na stránkách výrobce se však stále mluví i o podpoře iPhone a iPadu, takže i jablíčkáři ještě mají naději.

Nový způsob psaní vypadá velmi pěkně a jeho případnou integraci do Androidu jistě mnozí ocení. BlindType zpočátku využijeme jen pro angličtinu, ale podpora pro ostatní jazyky by neměla být zas takový zádrhel (výměna kontrolního slovníku za jiný). Datum vydání zatím nebylo upřesněno, ale podle stránek BlindType.com to bude již brzy.

Zdroje: BlindType

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama