podivejte-se-na-robota-ktery-rozumi-lidskym-emocim
Novinka Podívejte se na robota, který rozumí lidským emocím

Podívejte se na robota, který rozumí lidským emocím

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

8. 6. 2014 12:30

Japonská telekomunikační společnost Softbank příští rok v únoru dodá na trh robota, který dokáže rozeznat lidské emoce. Tento robot se nazývá "Pepper" a v době vydání by měl stát $2000.

Reklama

Pepper využívá technologie francouzské robotické společnosti Aldebaran. O této společnosti jste už nejspíše slyšeli, jelikož vyvinula humanoidního robota Nao. Právě generální ředitel Aldebaran pak Peppera veřejně chválil. Porozumnění lidským emocím prý změní způsob, jakým s roboty komunikujeme a přiblížíje o krok blíže ke každodennímu používání.

Veřejnou premiéru si Pepper odbyde ve dvou japonských obchodních střediscích. Tam budou plnit úlohu zástupců oddělení služeb pro zákazníky. Jeho integrace do každodenního života by pak měla odstartovat začátkem příštího roku. 

Nový robot může komunikovat díky emocím a řeči těla a jazyka. Pro tyto účely je vybaven dvěma mikrofony a čidly. Majitelé Peppera budou moci upgradovat jeho funkčnost a vybavovat ho novými aplikacemi. V současné době robůtek zná 4500 japonských slov a také dokáže rozpoznat tón hlasu, díky němuž ví, jak se uživatel cítí. 

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama