nove-mobilni-cpu-na-platforme-nehalem
Novinka Nové mobilní CPU na platformě Nehalem

Nové mobilní CPU na platformě Nehalem

Václav Vlček

Václav Vlček

23. 9. 2009 00:00

David Perlmutter dneska představil na IDF novou generaci mobilních procesorů Clarksfield založenou na architektuře Nehalem.

Reklama

Desktopové procesory založené na architektuře Nehalem jsou nejen výkonné, ale hlavně nabízí opravdu zajímavé technologií pro optimalizaci výkonu a přizpůsobení aktuálním výpočetním nárokům systému. Po uvedení nové generace mainstreamových Lynnfield procesorů pro desktopy dnes oznámil Intel řadu modelů pro Notebooky. Nese kódové označení Clarksfield a zatím zahrnuje tři modely.

Intel Core i7-720QM pracuje na frekvenci 1,6 GHz a s aktivní Turbo technologií až 2,8 GHz

Intel Core i7-820QM pracuje na frekvenci 1,7 GHz a s aktivní Turbo technologií až 3,06 GHz

Intel Core i7-920XM pracuje na frekvenci 2,0 GHz a s aktivní Turbo technologií až 3,2 GHz

Všechny procesory jsou čtyřjádrové a podporují HyperThreading. Tedy jsou schopné zpracovávat až osm vláken najednou. Navíc všechny mají integrovanou 8 MB velkou sdílenou cache. Pochopitelně s novou architekturou procesorů přichází i nový čipset, odvozený od desktopového a označený jako Intel PM55.

Díky inteligentním technologiím, jako jsou Intel® Turbo BoostIntel® Hyper-Threading, způsobil Intel doslova revoluci v oblasti mobilních procesorů. Můžete si vybrat mezi skutečně vysokým výkonem a velkou výdrží,“ řekl David Perlmutter, výkonný viceprezident a generální ředitel divize Intel Architecture Group. „Vůbec poprvé je na trhu k dispozici notebook s rychlostí internetového serveru, připravený zároveň plnit i ty nejnáročnější úkoly, jako je stříhání videa nebo hraní 3D počítačových her. 

Cena a dostupnost
Dnešním dnem začali všichni velcí OEM partneři včetně společností Asus, Dell, HP a Toshiba nabízet notebooky s mobilními procesory Intel Core i7. Další systémy postavené na těchto procesorech se na trhu objeví v průběhu příštích měsíců. Mobilní procesory Intel Core i7-920XM, Intel Core i7-820QM a Intel Core i7-720QM stojí 1054 USD, 546 USD a 364 USD.

Test nové platformy najdete na našich stránkách už zítra, otestovali jsme pro vás notebook Asus M60J vybavený procesorem Core i7-820QM.

Nové mobilní CPU na platformě Nehalem
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama