nokia-x5-s-vysuvnou-qwerty-klavesnici
Novinka Nokia X5 s výsuvnou QWERTY klávesnící

Nokia X5 s výsuvnou QWERTY klávesnící

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 6. 2010 12:30 4

Mladší generace bud mít z nového telefonu radost - nabízí totiž aplikace pro rychlý přístup na neznámější sociální sítě.

Reklama

Finská Nokia představil na akci konané v Singpauru svůj nový hudební model X5. Komunikátor běží na operačním systému Symbian S60, je vyvedený v poměrně líbivém čtvercovém formátu a bude využívat výsuvnou QWERTY klávesnici.

Nový model je směřován hlavně mladší generaci, která se bez muziky, sociálních sítí, textových zpráv a dalších výdobytků už zkrátka neobejde. Zahrnut je tak portál OVI a také aplikace pro rychlý přístup na FaceBook, Twitter nebo služba Hi5.

Nokia X5 s výsuvnou QWERTY klávesnící
i Zdroj: PCTuning.cz

Telefon nepatří k nejlehčím, jeho hmotnost je při rozměrech 74,3 × 66,4 × 16,8 mm rovných 129 gramů. Kapacita vnitřní paměti má kulatých 200 MB, lze ji ale rozšířit pomocí microSD karty. X5 využívá 2,4“ displej (QVGA ) s rozlišením 320 x 240 pixelů a také 5Mpix fotoaparát s LED diodou, WiFi, Bluetooth 2.1, 3G a nabídne i podporu třípásmové sítě WCDMA . Na trh bude nový komunikátor uvedený nejdříve v Indonésii - do ostatních částí světa přijde později. Cena se podle aktuálního kurzu bude pohybovat okolo 5000 Kč s DPH.

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama