msi-mega-player-515-maly-na-pohled-velky-uvnitr
Zábava Článek MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř

MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř | Kapitola 5

Wawrzacz Jakub

Wawrzacz Jakub

4. 6. 2004 00:00 29

Seznam kapitol

1. Úvodní projev 2. Vzhled a provedení 3. Příprava a použití 4. Ovládání a vlastnosti
5. Zvuk a sluchátka 6. Instalační CD 7. Co kdyby a Závěr

Alexandr Veliký z Makedonie, Sedm trpaslíků krásné Sněhurky, hobbit Frodo Pytlík z Kraje nebo uznávaný milenec Giacomo Casanova. Všechna tato jména jsou úplně odlišná a přeci mají něco společného - byli to "malí velikáni", kteří psali dějiny a dodnes je zná kde kdo. Přibude k nim i miniaturní MP3 přehrávač MEGA PLAYER 515 společnosti Micro-Star International?

Reklama

Kvalita zvuku není dána pouze kompresí zvukových souborů MP3/WMA, ale rovněž vlastnostmi přehrávače a sluchátky.

Výrobce na svých stránkách uvádí následující audio specifikace:

  • Výstup: 60mW rms (30mW/kanál)
  • Frekvenční rozsah: 20 do 20K Hz
  • Odstup signál/šum: >90dB

V případě sluchátek tomu je takto:

  • Výstup: 20mW rms (10mW/kanál), stereo

MSI svůj přehrávač vybavila sluchátky „clip“ ve stříbrné barvě a stejně jako přístroj samotný, i sluchátka mají své klady a zápory.

MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř
i Zdroj: PCTuning.cz
MSI MEGA Player 515: Malý na pohled, velký uvnitř
i Zdroj: PCTuning.cz

Klady

Velice pozitivně bych ohodnotil provedení sluchátek, které sednou perfektně téměř na jakkoliv velké uši a to od malých mé 14-leté sestřičky, až po sloní nejmenovaného kolegy. ;) Stejný názor mám na zvukové vlastnosti.

Z osobního pohledu je zvuk čistý, bez vedlejších a nežádoucích efektů. Dalším kladem, který vlastností samotných sluchátek týká pouze okrajově je prodlužovaní kabel, který je součástí balení a za nějž má MSI u mě velké plus.

Zápory

Jedním z hlavních negativních vlastností sluchátek je absence jakési spony, kterou byste mohli připnout k triku, košili či jinému oděvu a to tak, aby dlouhý kabel nepřekážel a při pohybu hlavou do stran či nahoru, netahal sluchátka dolů. Z toho pak nepříjemně bolí uši.
 
Druhým problémem je provedení samotných sluchátek. Ty sice sednou na jakékoliv uši, ale nedokáží dostatečně eliminovat okolní zvuk jako klasické „pecky“, které u těchto přehrávačů vidím častěji. V hlučném prostředí jako je vestibul metra, tramvaj, vlakové nádraží apod. sluchátka neobstály. To však není chyba výrobce, ale pouze všeobecný fakt.

A ještě jedna drobnost mne na těchto sluchátkách mírně irituje, ale jedná se pouze o subjektivní pocit. Dle mého názoru se hodí spíše k něžnému pohlaví. Na hlavě chlapa s dvěma metry vypadají opravdu zvláštně. Časem jsem si sice zvykl, ale pořád se nemohu zbavit pocitu, že k chlapovi prostě nepatří. ;)

Celkový dojem je však pozitivní. Co se kvality provedení a vlastností týče, zařadil bych je na 5-6 pozici stupnice od 1 do 10.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama