Mimořádné vydání: Je to tady! Je konec světa! Nebo ne?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Mimořádné vydání: Je to tady! Je konec světa! Nebo ne?

Mimořádné vydání: Je to tady! Je konec světa! Nebo ne? | Kapitola 3

Michal Rybka

Michal Rybka

21. 12. 2012 08:00 45

Seznam kapitol

1. Úvahy už jsou zbytečné 2. Sice nevíme proč... 3. ...ale bylo to jasné od začátku! 4. Skynet to nebyl
5. Kim Čong-un se nevyjádřil 6. Zbývá Hitler nebo Facebook 7. Je prostě konec.

Vážení přátelé! Dostalo se mi ojedinělé cti, abych se s celým světem rozloučil v den jeho zániku. Podle předpovědí k 21.12.2012 kolem nás nyní panují teploty kolem 1000 °C, na hlavu se nám řítí meteority, planetu trhá gravitace jádra Galaxie a asi nejde internet, takže tento poslední článek světa ani nečtete. Nevadí, stejně by mi prémie neměly kam přijít.

Reklama

Neříkejte, že jste to nikdo netušili. Těch jevů na nebi a na zemi, těch varovných znamení! Výrobci harddisků už před dvěma lety zkrátili záruky, protože věděli, že jsou zbytečné. Prodeje PC poklesly, protože ti informovaní věděli, že už příští rok nebudou potřeba. Microsoft vydal zjevně nedotažený operační systém, protože jim bylo jasné, že už ho nestihnou poladit. Nerozuměli jsme tomu, nechápali to: Ve světle dnešního konce světa ovšem tyto jevy dávají perfektní smysl. Proč si lámat hlavy se zárukou, s levnými notebooky, které se rozpadají po pár týdnech používání? Stejně by apokalypsu nepřežily, nemělo smysl je dělat kvalitněji a poctivěji!

Mimořádné vydání: Je to tady! Je konec světa! Nebo ne?
i Zdroj: PCTuning.cz

Teorie o tom, že za apokalypsu můžou Mayové a jejich posedlost hledat cesty zakázaného poznání, ovšem není jediná. Stále je tu možnost, že jde o trest Boží. Pár skoroapokalyps Bible zmiňuje, ta nejslavnější z nich, ta s Potopou, náramně připomíná moderní příběhy o globálním oteplování. Původní Potopa vznikla prý proto, že ženy na Zemi byly příliš krásné, andělé (bene elohim) si s nimi užívali a daly vzniknout neplánované nadrase obrů – nadlidí. Takhle to Bůh neplánoval a není divu, že se rozhodl obnovit původní stav a nastavení světa, tedy se zachováním dat o té dobré části stvoření. To je motivace, kterou jistě každý pochopí.

Za co by nás ale Bůh chtěl potrestat tentokrát? Je možné, že by to bylo pro lidskou pýchu, jako v případě Babylonské věže? Je možné, že to je proto, že se laskaví socialističtí euroúředníci rozhodli nahradit „Desatero přikázání“ svou novou sadou „Deset na desátou europřikázání“, které regulují všechno od Alkoholismu po Zebry a Žirafy na ulicích? Zatímco Boží přikázání přišla v jednom balíčku o rozumné velikosti, úřednici, kladoucí svazky právních textů na sebe a stoupající po nich až do nebes, prostě neznají konce. Už dnes by europřikázání z hory jeden Mojžíš neodnesl, i kdyby před tím pár let trénoval fyzičku.

Mimořádné vydání: Je to tady! Je konec světa! Nebo ne?
i Zdroj: PCTuning.cz

Je tedy možné, že euroúředníci ve své pýše a snaze zregulovat všechny aspekty života lidského, tak nějak vyzvali Boha na férovku, kdo je drsnější, pokud jde o regulaci a nařízení? Že Bůh pohlédl z nebes na tu novou Babylonskou horu právních spisů ve všech možných jazycích, shledal ji provokativně obří ve srovnání s jeho oblíbenou knížkou příkazů a nařízení a rozhodl se potrestat lidstvo za jeho pýchu? Ne, to nedává moc smysl, protože z Bible je jasné, že Bůh má prostředky pro tresty omezeného rozsahu. Není důvod trestat celý svět za hříchy Bruselu, to se dalo vyřešit jinak.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama