intel-za-cas-zahaji-22nm-vyrobu-ivy-bridge
Novinka Intel za čas zahájí 22nm výrobu Ivy Bridge

Intel za čas zahájí 22nm výrobu Ivy Bridge

Z. Obermaier

Z. Obermaier

24. 10. 2011 13:30 3

Několik zahraničních serverů přinesla informaci, že 22nm výroba společnosti Intel právě startuje. Celé to je ale trochu jinak.

Reklama
Intel za čas zahájí 22nm výrobu Ivy Bridge
i Zdroj: PCTuning.cz

Minulý týden řada světových médií přinesla zprávu, kde Paul Otellini v telefonickém hovoru k finančním výsledkům oznámil, že masová výroba 22nm procesorů započne ve třetím čtvrtletí tohoto roku. To jest právě nyní. Tato zpráva byla ale špatně interpretována, a mnoho méně informovaných serverů ji přejalo a bez ověření zveřejnilo. Situace je krapet jiná. Jelikož my máme k dispozici komplet roadmapu produkce Ivy Bridge, uvedeme tuto zprávu na pravou míru.

Na obrázku jsem vše pod NDA začernil, ale prozradím to důležité. Zkratka QS znamená Qualification Sample, finální ES čip se všemi funkcemi a vlastnostmi prodejní verze jež najdete poté v obchodech. Ten bude mít Intel k dispozici někdy na přelomu listopadu a prosince tohoto roku. Spíše ale až v prosinci, dříve stoprocentně ne. Masová produkce pak podle čerstvého plánu (na obrázku) začne až v prvních týdnech příštího roku. Tedy nikoliv letos, ani ve třetím ani čtvrtém kvartále. Neřeknu vám přesné datum, i když v roadmapě je uvedené. Prozradím jen, že na výrobu čipů před uvedením na trh bude mít Intel dva až tři měsíce čas. Což je dostatek k zaplnění skladů před launchem.

Zdroj: vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama