intel-qualcomm-je-pro-nas-nejvetsi-hrozba
Novinka Intel: Qualcomm je pro nás největší hrozba

Intel: Qualcomm je pro nás největší hrozba

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

30. 12. 2011 09:00 7

Intel vstupuje na trh se smartphony a tablety, kde hodlá konkurovat platformě ARM. Není to jeho první pokus a proto doufá, že bude i přes velkou konkurenci v podobě Qualcommu a dalších konečně úspěšný.

Reklama

Nedávno jsme vás informovali o prvních vzorcích smartphonů s Androidem, ve kterých tepe právě chystané SoC Intelu. Podle výrobce je mobilní čip Medfield rychlejší než současné šipy na trhu a dobře si vede především při prohlížení webových stránek. Špatně na tom podle prvních zpráv není ani se spotřebou, kterou má údajně lepší než nejprodávanější Androidí zařízení na trhu.

Intel: Qualcomm je pro nás největší hrozba
i Zdroj: PCTuning.cz

Vstup na mobilní trh se odehraje v příštím roce a i přes silnou pozici ve výrobě procesorů si největší výrobce polovodičových součástek uvědomuje silnou konkurenci. Tu vidí především v Qualcommu, který stojí mj. za úspěšnou rodinou SoC s názvem Snapdragon. Qualcomm je nejúspěšnější výrobce mobilních SoC a v uvádění nových produktů a jejich následném prodeji se mu daří. Současně pak v tomto segmentu vlastní nemalý balík patentů.

Intel: Qualcomm je pro nás největší hrozba
i Zdroj: PCTuning.cz

Konkurenci má samozřejmě i v podobě nVidie a Texas Instruments. Zda se Intelu povede s vlastními SoC prosadit se dozvíme v příštím roce, kdy platforma Medfield dorazí na trh v telefonech i smartphonech. Jeho uchycení by mohlo pomoci i vydání chystaných Windows 8, které propojí svět desktopu s tím mobilním. Uvidíme...

Nepřehlédněte:

Zdroj: NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama