intel-a-hitatchi-pripravuji-sas-ssd
Novinka Intel a Hitatchi připravují SAS SSD

Intel a Hitatchi připravují SAS SSD

Michal Kleman

Michal Kleman

2. 12. 2008 00:00 1

Firma Hitatchi ve spolupráci se společností Intel včera oznámili, že společně započnou vyvíjet disky bez pohyblivých částic pro velké firmy a servery.

Reklama

Nové disky SSD budou určeny pro rozhraní Serial Attatched SCSI (SAS) nebo Fibre Channel, tedy především pro servery a datová centra velkých firem. "Pochopili jsme požadavky dnešního zákazníka a hodláme uvést inovativní produkty s vysokým výkonem a malými náklady na provoz," řekl Shinjiro Iwata, vicepresident strategických operací společnosti Hitachi Global Storage Technologies (Hitachi GST). První "ovoce" této spolupráce bude na světě pravděpodobně v roce 2010.

Intel a Hitatchi připravují SAS SSD
i Zdroj: PCTuning.cz

Hitachi GST tak rozšíří své portfolio o SSD disky, které ponesou NAND flash čipy vyráběné Intelem. Hitachi bude mít na starost tvorbu firmwaru, zaručení spolehlivosti a zavadení disků do zaběhlých systémů. Intel se sám na serverov disky nevrhne, pouze se bude podílet při jejich vývoji a výrobě a nadále bude pokračovat v distribuci desktopových SATA SSD disků.

Nová generace serverových diků bude doplňovat klasické HDD a je určena pro použití v aplikacích s potřebou vysokého IOPS výkonu (Input/Output Operations Per Second). Také by měly být použity nové metody úspory energie, které součastným SSD chybí, a tak je jejich spotřeba často ekvivalentní ke spotřebě klasických HDD. Je však otázkou, jak inženýři vyřešili problém, o kterém se dosud mluvilo ve spojení s SSD disky - omezený počet zápisů na jednu NAND paměťovou buňku a její následné znehodnocení.

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama