haswell-bude-mit-integrovany-regulator-napeti
Novinka Haswell bude mít integrovaný regulátor napětí

Haswell bude mít integrovaný regulátor napětí

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

4. 9. 2012 06:00 3

Integrace regulátoru napětí do procesoru mu dává větší kontrolu nad celým systémem a výrobci základních desek mohou ušetřit až několik dolarů.

Reklama

Haswell je příští generace procesorů s novou architekturou, která přijde v roce 2013. Postupně se ven dostávají informace, jaké novinky budou tyto procesory mít a jednou z nich je FIVR (Fully integrated voltage regulator). Díky tomu by měl být součástí procesoru přítomen i integrovaný regulátor napětí.

Současné procesory jsou řízeny přes PLL (Phase-Locked Loop). Integrování regulátoru napětí do procesoru ušetří výrobcům desek opět pár centů, případně dolarů. Podle Intelu je integrace velice jednoduchá a může tak nahradit 5 napěťových regulátorů. Haswell bude regulovat vstupní napětí, což zajistí lepší stabilitu a dá procesoru větší kontrolu nad systémem.

Je to ale pravděpodobně konec pro modifikování základních desek při extrémním taktování pro zvýšení napětí. Ale je možné, že Intel umožní nějaké vyšší zvyšování napětí. Asi by nechtěl naštvat celou overclockerskou komunitu.

Haswell bude mít integrovaný regulátor napětí
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama