gpu-amd-navi-dorazi-na-trh-uz-ve-tretim-ctvrtleti-pristiho-roku
Novinka GPU AMD Navi dorazí na trh už ve třetím čtvrtletí příštího roku

GPU AMD Navi dorazí na trh už ve třetím čtvrtletí příštího roku

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

10. 10. 2017 16:15 15

Firma AMD údajně hodlá urychlit vydání své první GPU architektury vycházející ze 7nm výrobního procesoru, která je známá pod kódovým označením Navi.

Reklama

Grafické karty založené na první implementaci této mikroarchitektury by prý mohly být vydány už ve třetím čtvrtletí roku 2018, tedy v období mezi červencem a zářím. Dost pravděbodobné ale je představení v rámci akce Siggraph 2018. Nová architektura by mimo nárůstu IPC měla přinést také spoustu virtualizačních technologií pro GPU a grafické paměti. 

GPU AMD Navi dorazí na trh už ve třetím čtvrtletí příštího roku
i Zdroj: PCTuning.cz

AMD chce s příchodem Navi prý nabídnout také MCM grafická řešení, neboli výkonné grafické procesory s více čipy v jednom pouzdře. Pro propojení mezi GPU matricemi by mělo sloužit širokopásmová technologie InfinityFabric a fyzicky nejspíše můstky na okrajích čipů. Součástí pouzdra má být také I/O řadič, který bude sloužit k zprostředkování komunikace mezi čipy a hostitelským zařízením. Půjde tedy nejspíše o jistou obdobu Threadripper, kdy nebude nutné vyrábět složitě monolitický čip, ale využít několik spojených čipů, což je výrobně méně náročné a nákladné. 

Zatím ale musíme tyto informace brát s rezervou, protože AMD je odkládáním svých grafických architektur už poměrně pověstné.  

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama