facebook-koupil-face-com-za-60-milionu
Novinka Facebook koupil Face.com za $60 milionů

Facebook koupil Face.com za $60 milionů

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

20. 6. 2012 10:00 5

Izraelská firma provozující Face.com skončila ve spárech Facebooku za $60 milionů. Oproti jednomiliardovému Instagramu je to skoro běžný výdaj.

Reklama

Fotografie jsou pro Facebook v jeho byznysu klíčový prvek, protože jeho uživatelé jich denně uploadují na servery miliony. Pro jejich následnou správu je potřebné API, aby se daly naprogramovat aplikace například pro rozpoznávání obličejů anebo až takového detailu, jako je věk člověka na fotce.

Facebook koupil Face.com za $60 milionů
i Zdroj: PCTuning.cz

Face.com toto a mnohé jiné ve své beta verzi umí. Jejich API je navíc volně dostupné do limitu 5000 požadavků na databázi za hodinu. Zástupci firmy na blogu vývojářům aplikací využívajících jejich rozhraní nepřislíbili pokračování takto volné spolupráce, ale pouze oznámili, že případné změny s nimi budou komunikovány skrze developer blog a developer newsletter.

Facebook tedy firmu s jejími technologiemi a zaměstnanci začlení do své infrastruktury a my si od toho můžeme slibovat, že by se v dohledné době mohly konečně dát tagovat fotografie pomocí mobilních telefonů. Pěkně za pochodu na dva kliky. Společnost jež vstoupí do historie vysvícením modré složky barevného spektra u milionů monitorů by dále mohla díky rozpoznávání věku lépe cílit reklamu a tím pádem navýšit zisk z jednoho uživatele.

Zdroj: kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama