face-com-se-otevira-vyvojarum
Novinka Face.com se otevírá vývojářům

Face.com se otevírá vývojářům

Martin Stančík

Martin Stančík

4. 5. 2010 10:00 3

Oblíbená služba Face.com včera zpřístupnila svou API ostatním vývojářům, z čehož budou mít velký užitek i koncoví uživatelé.

Reklama

Běžní uživatelé se s technologií Face.com setkají například na Facebooku. Ne všichni lidé však mají své fotografie na této sociální síti. Díky nové API budou vývojáři moci zabudovat podobné technologie na rozlišení tváří do desktopových a webových fotogalerií. Face API má navíc tu výhodu, že jakmile vaši tvář rozpozná v rámci jedné aplikace, rozezná vás i v další. I když si na toto pochopitelně stěžují ochránci soukromí, může to usnadnit spoustu práce.

Face.com se otevírá vývojářům
i Zdroj: PCTuning.cz

Myšlenka je ta, že pokud například budete mít pouze něcí fotografii beze jména, díky propojení Face.com s dalšími aplikacemi, které využíjí jeho API, budete moci fotografii jednoduše prohnat systémem a on vám jméno daného člověka, případně i odkaz na jeho profil. Je zde však jeden velký problém – otevřená API Face.com vývojářům dovolí nahrát přes jeho servery pouze 200 fotek za hodinu, takže u velkých programů, které využívají desetitisíce lidí, vývojáři budou za API muset zaplatit - což se jistě promítne do ceny takové služby.

Zdroj: CNET

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama