druha-generace-apu-od-amd-se-jiz-objevila-v-prvnim-notebooku-od-hp
Novinka Druhá generace APU od AMD se již objevila v prvním notebooku od HP

Druhá generace APU od AMD se již objevila v prvním notebooku od HP

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

20. 3. 2012 06:00 3

Tím notebookem je 14” model HP Pavilion g4-2002ax. Mimo zcela nové APU jednotky A6-4400M, která má dvě jádra, bude mít ještě 1TB pevný disk a také optickou mechaniku.

Reklama

AMD plánuje uvedení druhé generace APU jednotek s názvem Trinity na druhé čtvrtletí a tak je jasné, že se již připravují notebooky, které jimi budou vybavené. Jedním z prvních notebooků s novou APU Trinity bude HP Pavilion G4-2002AX, který se již objevil na stránkách HP. APU jsou v podstatě běžné procesory, které mají v achitektuře inengrovanou i grafickou kartu, to vše na jednom kousku křemíku. Předchozí generace Llano byla u AMD velice úspěšná a pravděpodobně se tomu bude těšit i Trinity, jež k tomu má předpoklady.

Druhá generace APU od AMD se již objevila v prvním notebooku od HP
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové procesory budou mít vylepšenou architekturu procesorových jader. Konkrétně půjde o upravenou architekturu Bulldozer. To by mělo přinést 25% nárůst výkonu oproti Llanu. Novou architekturu bude mít i grafická část, která bude vycházet z Radeonů HD 6900, tedy architektura VLIW4. To by mělo přinést až 50% nárůst výkonu v grafické části. To vše se sníženou spotřebou díky novému výrobnímu procesu.

Druhá generace APU od AMD se již objevila v prvním notebooku od HP
i Zdroj: PCTuning.cz

HP Pavilion g4-2002ax má dvoujádrový procesor A6-4400M. Ten má dvě procesorová jádra se základní frekvencí 2,6 GHz, Turbem 3 GHz a 2MB cache pamětí 2. úrovně. Grafika s označením HD 7520G má 192 unifikovaných jednotek a celá APU má spotřebu 35 W. Co se týče notebooku, ten má 14” displej s rozlišením 1366 × 768 pixelů, 1TB pevný disk, optickou mechaniku a váží 2,19 kilogramů. Zajímavá je pak operační paměť, jelikož je osazen jen jeden 4GB modul s frekvencí 1600 MHz.

Zdroj: CPU World

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama