cyberhome-ch-dvd-635s-zvladnu-temer-vse
Zábava Článek CyberHome CH-DVD 635S - zvládnu téměř vše

CyberHome CH-DVD 635S - zvládnu téměř vše | Kapitola 4

Tesner Filip

Tesner Filip

22. 12. 2005 01:00 30

Seznam kapitol

1. Seznámení 2. Co se skrývá v útrobách 3. Možnosti nastavení 4. DVD Video a CD Audio 5. DivX a ostatní data 6. Celkové zhodnocení, závěr

Trh multiformátových DVD přehrávačů v posledních letech zaznamenává velký rozkvět. Bohužel se jich na pultech obchodů objevuje takové množství, že běžný uživatel jen stěží pozná, zda se koupě onoho konkrétního přístroje opravdu vyplatí. Navíc se někdy přehrávače, s "papírově" prakticky stejnými parametry, cenově výrazně liší, a tak se výběr právě toho pravého přístroje stává doslova noční můrou. Dnes se podíváme na nejvyšší model z řady DVD přehrávačů německé společnosti CyberHome Europe AG.

Reklama

Při přehrávání Audio CD se v rohu obrazovky zobrazí číslo skladby, čas a údaje o opakování skladeb, či disku, které jsou přímo volitelné z dálkového ovladače. Zvukový výstup je na velmi solidní úrovni. Bohužel jsem neměl možnost vyzkoušet výstup digitální, ale vzhledem ke kvalitě analogového nepředpokládám, že by měl SPDIF nějak zklamat.

DVD Video playback probíhá stejně jako na klasickém DVD přehrávači. DVD automaticky najíždí do menu a vše funguje tak, jak má. Sledování záznamu lze zrychlovat, zpomalovat a převíjet oběma směry (rychlostmi 2x, 4x, 8x, 16x a 32x), v tom případě se zobrazí on-screen menu, které nás informuje o právě probíhající akci. Využít lze také funkci zoom, díky které je možno obraz zvětšit (2x, 3x a 4x), či zmenšit (na 1/2, 1/3 a 1/4). Obraz je ostrý bez jakýchkoli artefaktů, barvy jsou na vysoké úrovni.

CyberHome CH-DVD 635S - zvládnu téměř vše
i Zdroj: PCTuning.cz

Titulky se zobrazují korektně, na obrazovce formátu 4:3 jsou umístěny v dolní části, tj. v dolním černém pruhu. Do obrazu se dostávají jen tehdy, když už je spodní část nepojme (mají tedy variabilní délku).

Tlačítko display, na dálkovém ovladači, nás přenese do menu, kde ve zmenšeném okně pokračuje přehrávání. Pod ním můžeme pohodlně nastavovat všechny funkce, týkající se DVD playbacku. Display mód zobrazuje také aktuální bitrate.

CyberHome CH-DVD 635S - zvládnu téměř vše
i Zdroj: PCTuning.cz

Při stisku tlačítka pause a jeho opětovném mačkání se video posunuje po jednotlivých snímcích.

Přehrávač bez sebemenších problému přečetl všechna DVD která jsem mu "podstrčil", ať už se jednalo o video s variabilním, či pevně daným bitrate. S VCD a SVCD vše proběhlo  hladce.

Přístroje společnosti CyberHome umožňují změnu regionu. Tu provedete stiskem menu (PCB) a následně tlačítek 1 a 9, hned po spuštění přehrávače. Zobrazí se menu, ve kterém je pomocí šipek nahoru/dolu možno číselně měnit region. Při zadání čísla 0 a potvrzení stiskem enter se váš player odblokuje pro všechny regiony.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama