ces-2013-microsoft-demonstroval-rozsireni-xboxu-ktere-vyplni-mistnost-efekty-ze-hry
Novinka CES 2013: Microsoft demonstroval rozšíření Xboxu, které vyplní místnost efekty ze hry

CES 2013: Microsoft demonstroval rozšíření Xboxu, které vyplní místnost efekty ze hry

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

10. 1. 2013 07:00 4

Ilumiroom pomocí Kinectu a projektoru vykreslí do obýváku třeba padající sněhové vločky nebo třeba vnitřní prostory budov včetně okolního ohně.

Reklama

Netrpělivě se očekává alespoň nějaký náznak, že by se mohlo blížit oficiální představení nové generace herních konzolí, místo toho včera Microsoft představil jeden z projektů Microsoft Research. Novinka v podání Microsoftu byla přestavena na konferenci Samsungu. Ilumiroom, jak se projekt jmenuje, jednoduše vyplní místnost různými efekty ze hry, čímž se herní zážitek stává zajímavějším. Promítat se ale mohou i celé prostory. Pak se ale vše může zdát poměrně nepřehledné.

CES 2013: Microsoft demonstroval rozšíření Xboxu, které vyplní místnost efekty ze hry
i Zdroj: PCTuning.cz

Technologie využívá Kinectu pro nasnímání geometrii pokoje a následně projektoru pro v reálném čase promítá efekty okolo televize. Nevýhodou samozřejmě je, že mimo televize, na které hrajete, budete potřebovat další zobrazovací zařízení. Vše bylo předvedeno zatím jen na připraveném videu z laboratoří Microsoftu. Víc ale zatím nechce ukázat. Prý si vše schovává na duben. Že by vše uvedl i s novou konzolí Xbox?

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama