biostar-p4tsv-springdale-v-kabatku-microatx
Hardware Článek Biostar P4TSV: Springdale v kabátku MicroATX

Biostar P4TSV: Springdale v kabátku MicroATX | Kapitola 2

Kwolek Jirka

Kwolek Jirka

9. 7. 2003 00:00 22

Seznam kapitol

1. Biostar P4TSV 2. Layout a specialitky 3. BIOS a Overclocking 4. Testy a závěr

Testování základních desek je někdy pěkná otrava - zejména v případě, kdy jsou osazené stejnou čipovou sadou. A teď je tady další základní deska s čipovou sadou i865 Springdale. Situace je tentokrát ale poněkud jiná: deska je osazena čipsetem i865G s integrovanou grafikou Intel Extreme2 a navíc je v provedení MicroATX - tedy něco pro stavitele mini počítačů (he, he - sám uvažuji čím nahradím starší základovku ve své PC-cihle).

Reklama

Rozvržení součástí

Biostar P4TSV: Springdale v kabátku MicroATX
i Zdroj: PCTuning.cz


kliknutím na obrázek zobrazíte soubor 800x820px

Musím konstatovat, že základní rozvržení konektorů a slotů na považuji u P4TSV za poměrně zdařilé. Pochválit musím i umístění a orientaci Socketu 478 - procesoru tady nehrozí, že by byl příliš utopený pod mechanikou CD-ROM při osazení desky v malých skříních. Navíc je zde místo pro promyšlenou "vzduchotechniku" - mezi socketem a zadním panelem není napájecí konektor ATX ani k němu vedoucí případný kabel.

U desek MicroATX je jejich rozvržení "uměním možného" - přesto je zde plný počet paměťových slotů (dvoukanálový řadič) a u posledního PCI slotu se ještě vtěsnal slot CNR. Také se nezapomnělo na SerialATA - jsou zde dva sloty pro připojení těchto výkonných disků (až 150MB/s).

Biostar P4TSV: Springdale v kabátku MicroATX
i Zdroj: PCTuning.cz

Příjemným zpestřením je obarvení míst pro připojení tlačítek a LED diod (včetně označení +pólů), dobré umístění jumperu "Clear CMOS" a portů Serial ATA. Gigabyte nabízí speciální průchodku pro externí připojení disků SATA která se instaluje do záslepky PCI - u této desky by to bylo prakticky naproti interním konektorům SerialATA.

Layout

90 %

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama