automobil-toyota-transformoval-do-videoherni-konzole-nintendo-video
Novinka Automobil Toyota transformoval do videoherní konzole Nintendo [video]

Automobil Toyota transformoval do videoherní konzole Nintendo [video]

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 1. 2011 15:47 1

Červeným tlačítkem otevřete zadní dveře a přehraje se zvuk ze Super Maria. Do přístrojové desky byl naopak integrován slot na cartridge.

Reklama
Automobil Toyota transformoval do videoherní konzole Nintendo [video]
i Zdroj: PCTuning.cz

Tak tohle je tuning jak má být! Vydavatelství magazínu Giant Robot v kooperaci s automobilkou Scion (pozn. stejně jako Lexus patří pod Toyotu) kompletně upravili vozidlo Scion xB (pozn. známé i jako Toyota bB), tak aby každý viděl, jak moc zapálenými fanoušky do konzolí a videoher jsou. Projektu se pracovně přezdívá „videoherní systém na kolech“, a nám nezbývá než souhlasit.

Erica Nakamuru tato sranda vyšla na 30 tisíc dolarů (automobil není započítán), přičemž se designéři při jejím návrhu nechali inspirovat slavnou videoherní konzolí Nintendo Famicom, jejíž název vznikl spojením slov Family Computer a po níž následně uzpůsobili i vzhled automobilu. Z profilu vypadá vůz jako videoherní ovladač, naproti tomu kola tradičně umístěná na boku evokují díky použitým diskům dvě velká tlačítka.

Namísto klik u dveří zde naleznete červená tlačítka, jež při otevírání přehrají některou z oblíbených zvukových pasáží videoher Super Mario, Zelda nebo Donkey Kong. V náraznících (předním i zadním) jsou integrovány projektory, které promítají obraz na stěnu a pokud usednete za volant, hru „nastartujete“ zasunutím cartridge do slotu v palubní desce. Bezpečnostní pásy byly nahrazeny typickými hranatými ovladači a sedačky našli inspiraci u staré klasiky Pitfall od Activision.

Pokud chcete tento uber-automobil spatřit na vlastní oči, nasedněte do letadla a vydejte se vstříc americkému Los Angeles, kde je v současné době vystaven na veletrhu Zen Garbage.

Zdroj: 1 2 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama