apple-naucil-ios-aktualizace-vzduchem-sbohem-itunes
Apple Novinka Apple naučil iOS aktualizace vzduchem. Sbohem iTunes

Apple naučil iOS aktualizace vzduchem. Sbohem iTunes

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 7. 2011 12:45 14

To, co léta zvládají telefony mnoha konkurenčních výrobců, nyní Apple naučil i iZařízení. Připojení k počítači a stažení několika set megabajtového souboru skrze iTunes se stalo minulostí.

Reklama

Apple v noci na dnešek začal mezi vývojáře distribuovat v pořadí již čtvrtou betaverzi operačního systému iOS 5, kterou široké veřejnosti zpřístupní během podzimu. Ta kromě toho, že opravuje další chyby a přináší lepší optimalizaci, je zajímavá hlavně tím, že ji lze nainstalovat pomocí OTA (over-the-air) přímo v iZařízení.

V Cupertinu nakonec pochopili, že žijeme v bezdrátovém světě a proto již brzy uživatele definitivně odstřihnou od pupeční šňůry zvané iTunes. Přístroj mě na aktualizaci upozornil ihned po jejím uvolnění, nicméně s instalací jsem raději počkal do rána, přeci jen nápor na servery Applu musel být enormní.

Pokud vás zařízení, samozřejmě za předpokladu, že máte nainstalovanou betu 3, na aktualizaci neupozornilo, můžete ji vyvolat ručně přes nabídku Nastavení/Obecené/Aktualizace softwaru. Instalační balík pro iPhone 4 měl velikost 133 MB. Přes domácí WiFi trval celý úkon zhruba sedm minut. Po naskočení základní obrazovky a odsouhlasení PINu dále nebylo nutné nic nastavovat. Vše bylo ve stavu jako před instalací.

Apple naučil iOS aktualizace vzduchem. Sbohem iTunes
i Zdroj: PCTuning.cz
Apple naučil iOS aktualizace vzduchem. Sbohem iTunes
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama