Apple a Google vyjednávají ohledně zapůjčení umělé inteligence, má se dostat do dalšího iPhonu
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Bing AI
Novinka Apple a Google vyjednávají ohledně zapůjčení umělé inteligence, má se dostat do dalšího iPhonu

Apple a Google vyjednávají ohledně zapůjčení umělé inteligence, má se dostat do dalšího iPhonu

David Jiránek

David Jiránek

19. 3. 2024 13:45 1

Zástupci společností Apple a Google údajně zasedli k vyjednávacímu stolu s cílem domluvit licenci na umělou inteligenci. Apple podle zákulisních informací zvažuje nasazení Gemini ve svých zařízeních.

Reklama

Dvojici Apple a Google můžeme považovat za konkurenty a partnery zároveň. Zatímco na poli operačních systémů probíhá tvrdý boj mezi Androidem a iOS, obě společnosti v jiných případech často spolupracují. Takový scénář by mohl nastat i v případě nasazení umělé inteligence. Google aktuálně nabízí licenci na Gemini třetím stranám a mezi zájemci je také Apple.

Společnost s nakousnutým jablkem se na svých prezentacích slovíčkům AI a umělá inteligence vyhýbá, nicméně vše nasvědčuje tomu, že se nasazení této technologie dočkáme v dalším iPhonu, potažmo v iOS 18. Apple totiž údajně obhlíží trh s AI u řady společností včetně OpenAI a Microsoftu. Konkrétně se hledá partner na cloudové AI s cílem na generování obrázků a textu. Společnost také prozkoumává možnost pohánět AI přímo v zařízení.

Letošní řada telefonů s Androidem dostala mnoho funkcí, které pohání umělá inteligence. Apple trendy adoptuje většinou se zpožděním a rozvahou, ale o to pečlivěji. Dává tedy smysl, že by příští iPhone dostal funkce převzaté z letošních Android telefonů plných AI vychytávek. To, jak praktické budou, zůstává otázkou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama