acer-aspire-5737z-vhodny-do-kancelare-a-na-filmy
Mobilní zařízení Článek Acer Aspire 5737Z - vhodný do kanceláře a na filmy

Acer Aspire 5737Z - vhodný do kanceláře a na filmy | Kapitola 12

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

6. 3. 2009 07:00 17

Seznam kapitol

1. Acer Aspire 5737Z - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy TFT displeje
7. Testy procesoru 8. Testy operační paměti 9. Testy grafické karty - standardní 10. Testy pevného disku 11. Test výdrže baterie 12. Vyhodnocení a závěr

Po dvou článcích z minulých týdnů věnovaných netbookům se v dnešní recenzi podíváme na klasický notebook. Do redakce se nám totiž dostal Acer Aspire 5737Z, tedy notebook za cca 17 tisíc korun určený nejen do kanceláře, ale díky GeForce 9400M G a displeji s poměrem stran 16:9 také na domácí použití.

Reklama

Acer Aspire 5737Z

Acer Aspire 5737Z - vhodný do kanceláře a na filmy
i Zdroj: PCTuning.cz

Jsme na konci recenze, takže si pojďme shrnout všechny poznatky o Acer Aspire 5737Z. Začnu tím pozitivním. Tím hlavním argumentem pro většinu uživatelů bude jistě především cena a poměr cena/výkon. Na ty se Acer zaměřuje především a myslím, že za 17 000 korun včetně DPH dostane případný zájemce velký kus zábavy. Dále hodnotím kladně čipset NVIDIA, 320GB pevný disk, 3 GB operační paměti, praktické rozložení portů, klávesnici a touchpad (nikoliv tlačítka u něj).

Nějaké zásadní výhrady k dnes testovanému notebooku nemám, ale menší chyby se tu bohužel najdou. Sem patří hlavně věci dané nízkou cenu laptopu jako nízké rozlišení displeje, výkon procesoru či ne úplně bezchybné dílenské zpracování. Dále bych přivítal nižší hlučnost v zátěži či lepší reproduktory, ale to je obecně problém všech notebooků.

Shrnutí

Acer Aspire 5737Z je počítač určený především pro nenáročné uživatele, kteří přes den pracují (například píší dokumenty apod.) a večer si rádi pustí nějaký ten film na DVD, tudíž se jim bude hodit poměr stran 16:9. Takovým uživatelům totiž bude bohatě stačit výkon tohoto stroje, který je asi největší nevýhodou tohoto Aceru a naopak přivítají nízkou cenu, která se v českých obchodech pohybuje okolo 17 000 vč. DPH.

Také do kanceláře na psaní či zápisy z přednášek ve škole je díky slušné klávesnici 5737ka vhodná. Pokud však chcete na notebooku dělat i náročnější činnosti či hrát nějaké novější hry, raději se poohlédněte někde jinde a připlaťte si pár tisíc na notebook s plnohodnotným grafickým akcelerátorem. GeForce 9400M G totiž, ač se tváří nadějně, rozhodně není ideální grafikou pro moderní počítačové hry.

Acer Aspire 5737Z

Klady Zápory
+ poměr cena/výkon - nízké rozlišení displeje
+ 320 GB HDD, 3 GB RAM - slabý výkon procesoru
+ nízká cena - v zátěži hlučné chlazení
+ dobré rozložení portů - slabá kvalita reproduktorů
+ klávesnice, touchpad  

Orientační cena včetně DPH: 17 000 Kč

Poděkování

Na úplný konec bych ještě rád poděkoval zastoupení společnosti Acer, které do testu notebook zapůjčilo.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama