ventilator-evolveo-ptero-fr1-s-podsvicenim-rozzari-vasi-skrin
Novinka Ventilátor Evolveo PTERO FR1 s podsvícením rozzáří vaši skříň

Ventilátor Evolveo PTERO FR1 s podsvícením rozzáří vaši skříň

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 10. 2019 17:30

Vedle nesporného přínosu ventilátorů pro cirkulaci vzduchu uvnitř skříně, a tedy i chlazení jednotlivých komponent, mají větráky nezanedbatelnou funkci, jak vylepšit design a celkový vzhled počítačové skříně, která se může stát atraktivním prvkem interiéru a vzbudí zaslouženou pozornost.

Reklama

Ventilátor s označením PTERO FR1 má průměr 120 mm, šestipinový konektor a pětivoltové napájení. Dle výrobce dosahuje maximální rychlost 1 100 otáček za minutu a zajišťují maximální průtok vzduchu až 32 CFM. Ložiska typu Rifle mají být velmi tichá, hlučnost je 23 dB. Ventilátor má po 12 kusech RGB LED světel.

PTERO FR1 vytváří pomocí sedmi barev osm světelných efektů, od automatického prolnutí dvou barev s přepnutím do následující barvy až po efekty typu breathing (postupné stmívání a rozsvěcování, pomalý rozpad paprsku na malé části a přechod do jiných barev). Jedná se o tzv. typ ring podsvícení, s LED diodami umístěnými v kruzích po obvodu po obou stranách.

Ventilátor umožňuje najednou zobrazit všech sedm barev duhového spektra a je funkční s kabelem Evolveo A2 nebo s pomocí řadiče Evolveo C1 a základními deskami, které podporují RGB ventilátory (mimo jiné GIGABYTE se SW RGB Fusion, MSI se SW Mystic Light Sync, ASUS se SW AURA, ASRock se SW RGB LED). Pro uživatele, kteří nemají základní desku podporující RGB ventilátory, je v nabídce řadič Evolveo C2 s dálkovým ovládáním.

Ventilátor Evolveo PTERO FR1 s podsvícením rozzáří vaši skříň
i Zdroj: PCTuning.cz
Ventilátor Evolveo PTERO FR1 s podsvícením rozzáří vaši skříň
i Zdroj: PCTuning.cz
Ventilátor Evolveo PTERO FR1 s podsvícením rozzáří vaši skříň
i Zdroj: PCTuning.cz

Celkový vzhled počítačové skříně lze dále vylepšit pomocí RGB LED pásku EVOLVEO 25S2 s možností sériového zapojení více pásků k sobě. Pásek je opatřen magnetem pro jednoduché uchycení na kovové části počítačové skříně. Má sedm barev a čtyři automatické efekty. Pásek je funkční pouze s kabelem A2 nebo s řadičem C1 a dálkovým ovladačem, který umožňuje přepínání barevných režimů. Kabel A2 lze použít v případě připojení základních desek podporující RGB.

Dostupnost a cena

Doporučená koncová cena pro Evolveo PTERO FR1 je 319 Kč včetně DPH, pro řadič Evolveo C2 s dálkovým ovládáním 280 Kč včetně DPH. RGB LED pásek Evolveo 25S2 se prodává za 199 Kč včetně DPH. Kabel Evolveo A2 má doporučenou cenu 109 Kč včetně DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama