apple-zacne-v-rijnu-prodavat-ipad-mini-prestane-podporovat-ipad-2-a-novy-ipad-dostane-upgrade
Apple Novinka Apple začne v říjnu prodávat iPad mini, přestane podporovat iPad 2 a nový iPad dostane upgrade

Apple začne v říjnu prodávat iPad mini, přestane podporovat iPad 2 a nový iPad dostane upgrade

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

3. 7. 2012 12:00 11

Podle investiční zprávy od Pacific Crest je uvedení iPad mini na spadnutí. Co Steve Jobs po dobu své kariéry u Apple odmítal, prosadil Tim Cook.

Reklama

Řadu měsíců se spekuluje o tom, že by měl Apple začít prodávat tablet o velikosti 7,85". Ikona Applu Steve Jobs takový produkt vždy odmítal, ale nové vedení je jiného názoru. Reaguje na velkou poptávku po zařízeních o podobné velikosti a tím pádem by se tedy měla nabídka Applu rozšířit o další produktovou řadu.

Apple začne v říjnu prodávat iPad mini, přestane podporovat iPad 2 a nový iPad dostane upgrade
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud by se tak skutečně stalo, nejlevnější model s 8 GB NAND pamětí by se měl prodávat za $300 a 16 GB iPad mini za $400. Aby to celé dávalo smysl a na trhu nebyl za stejnou cenu malý a standardní iPad, měl by Apple ve stejné době ukončit prodeje iPad 2.

Aby toho nebylo málo, nový iPad by se měl dočkat malých změn. Změny by měly zahrnovat nepatrně vylepšenou technologii dotykového displeje, změněnou pozici fotoaparátu a vylepšenou baterii, jež by měla zajistit nižší váhu přístroje.

Nepřehlédněte: Apple má patent na „Slide to unlock“. Vynalezl ho ale zřejmě někdo jiný

Řadu z těchto informací potvrdilo několik OEM dodavatelů hardwaru spolupracujících s Apple, samotná firma však nikoliv. Může za tím například být snaha o to, aby se po oficiálním potvrzení konce podpory iPad 2 nestaly tyto tablety neprodejné.

Zdroj: vr-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama