runcore-pro-v-ultra-ssd-do-ultrabooku-s-tloustkou-7-mm
Novinka RunCore Pro V Ultra: SSD do ultrabooků s tloušťkou 7 mm

RunCore Pro V Ultra: SSD do ultrabooků s tloušťkou 7 mm

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 1. 2012 11:15 1

Nová modelová řada je navržena s ohledem na využití v ultraboocích. Její největší předností by podle výrobce měla být rychlost, data prý dokáže číst a zapisovat rychlostí až 525 MB/s.

Reklama

Intel představil před rokem a půl na veletrhu Computex 2011 koncept ultrabooků, tenkých počítačů, které mají za úkol konkurovat Macbookům Air. Značkoví výrobci jako Toshiba, Acer, Fujitsu a Asus, jej velmi rychle přijali za svůj, doufajíc v to, že pomůže oživit poptávku trhu po přenosných počítačích, na níž stále více parazitují tablety.

S očekávaným nárůstem popularity ultrabooků a tedy i jejich prodejů v příštích letech, se otevírá šance i pro méně známé značky a ostatní výrobce, jako např. firmu RunCore, která vyrábí SSD, což je jedna z klíčových komponent ultrabooků.

Její nová řada Pro V Ultra využívá kovového obalu a čipu SandForce, což má společně s rozhraním SATA 6.0 Gb/s přinést vysoký výkon. Sekvenční rychlost pro čtení a zápis shodná – až 525 MB/s. IOPS je při zápisu 4kB souborů vysokých 75 000.

Disk byl prý navržen s ohledem na vysoký výkon v mobilních zařízeních, takže je formátu 2,5 palce a má výšku pouze 7 mm. Většina 2,5 palcových SSD je tlustá 9 mm.

RunCore Pro V Ultra: SSD do ultrabooků s tloušťkou 7 mm
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama