ces-ideapad-s2-transformer-podle-lenova
Novinka CES: IdeaPad S2 – Transformer podle Lenova

CES: IdeaPad S2 – Transformer podle Lenova

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

13. 1. 2012 06:00 2

Tablet přesně kopíruje funkčnost Transformeru. Mimo 10palcového tabletu tedy dostanete i klávesnici, která slouží jako dokovací stanice a má také vlastní baterii.

Reklama

Asus v loňském roce slavil velký úspěch se svým řešením Transformer, který kombinoval tablet s dokovací stanicí. To vše se dalo pohodlně složit do malého netbooku s operačním systémem Android. Letos se na trh dostal již druhý Transformer. Se stejným „nápadem“ nyní přichází i Lenovo a na výstavě CES v Las Vegas představilo talbet IdeaPad S2.

CES: IdeaPad S2 – Transformer podle Lenova
i Zdroj: PCTuning.cz

IdeaPad S2 přesně kopíruje princip Transformeru od Asusu. V dokovací stanici, klávesnici, je umístěna přídavná baterie, která prodlouží výdrž tabletu až na 20 hodin. Nachází se zde také dva USB porty a čtečka karet. Vše ostatní je umístěné na tabletu, který má úhlopříčku 10 palců. Displej je typu IPS a jeho rozlišení je 1280 × 800 pixelů. Srdcem tabletu se stal procesor Qualcomm MSM8960 se dvěma jádry na frekvenci 1,7 GHz a grafikou Adreno 225. IdeaPad S2 je dále vybaven LTE, Bluetooth 2.1, GPS, b/g/n WiFi a bude dostupná také verze s 3G.

CES: IdeaPad S2 – Transformer podle Lenova
i Zdroj: PCTuning.cz
CES: IdeaPad S2 – Transformer podle Lenova
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobce nezapomněl ani na Micro-HDMI výstup pro připojení televize nebo microSD čtečku karet. Vpředu se nachází webová kamera, vzadu pak čočka s 8 megapixelovým snímačem, kterému sekunduje přisvětlovací dioda. Samotný tablet váží 500 gramů a je 8 mm tenký. Tablet S2 přijde rovnou s operačním systémem Android ve verzi 4.0, Ice Cream Sandwich. Nakonec jedna zajímavost. Na obrázcích můžete vidět, že se jedná o klávesnici s tlačítky, které známe z Windows (tlačítko Windows, F klávesy apod.). To může značit i budoucí nasazení operačního systému Windows 8, nebo jen grafici udělali chybu. Cena ještě oznámena nebyla, ale do obchodů by se měl začít expedovat ihned po skončení výstavy.

Zdroj: NetbookNews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama