ces-huawei-ukazal-nejtenci-smartphone-na-svete
Novinka CES: Huawei ukázal nejtenčí smartphone na světě

CES: Huawei ukázal nejtenčí smartphone na světě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 1. 2012 11:00 12

Telefon se zatím může pochlubit titulem nejtenšího smartphonu na světě, protože je tlustý pouhých 6,69 milimetru. Takhle nějak vypadá moderní hardware po drastické dietě.

Reklama

„Kdo by to byl řekl“, ale na veletrhu CES 2012 se zrodilo jedno velké překvapení. Postarala se o něj čínská firma Huawei, která není neznámá ani českým uživatelům. Ta zde představila dvojici smartphonů s označením Ascend P1 (S) a operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS).

Obě zařízení mají shodný hardware, druhý model se však díky svým rozměrům může pochlubit titulem „nejtenčí smartphone na světě“, protože je tlustý pouze 6,69 mm.

Jeho displej je vyráběn technologií AMOLED, má úhlopříčku 4,3 palce a qHD rozlišení 960 × 540 pixelů. Počítat můžete také s dvoujádrovým procesorem s frekvencí 1,5 GHz, 1 GB operační paměti a osmimegapixelovou kamerou s dvojicí přisvětlovacích LED, se kterou můžete rovněž pořizovat Full HD video (1080p).

Přední kamerka, kterou využijete při videotelefonování přes Skype, nabídne nižší rozlišení 1,3 megapixelu. V Evropě se oba telefony začnou prodávat v průběhu druhého čtvrtletí. Dostupné budou ve třech barvách: černé, bílé a červené.

CES: Huawei ukázal nejtenčí smartphone na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Heise

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama