hardcore-parani-nahraji-18-hodin-tydne-a-co-vy
Novinka Hardcore pařani nahrají 18 hodin týdně. A co vy?

Hardcore pařani nahrají 18 hodin týdně. A co vy?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 6. 2011 14:00 54

Pořádný hráč přijde domů, hodí tašku s učebnicemi do kouta a sedne si k počítači či videoherní konzoli. Nebo je tomu jinak?

Reklama

Podle nové studie agentury NPD stráví „hardcore“ hráči před obrazovkou týdně v průměru osmnáct hodin. Za poslední tři měsíce si pak nakoupili 5,4 hry. A podobně na tom jsou i jedinci, kteří hry nakupují hlavně přes digitální distribuční systém. Ti nahrají týdně šestnáct hodin a za kvartál si zakoupí 5,9 her.

Data pocházejí z veřejného výzkumu, který se uskutečnil v únoru a březnu 2011. Zůčastnilo se ho celkem 8214 jedinců. Proto se dá říct, že jeho vypovídající hodnota je poměrně vysoká.

Zpráva dále pojednává o tom, že se zvyšuje procento uživatelů, kteří dávají přednost digitální distribuci her. Vzhledem k popularitě smartphonů a multimediálních tabletů výrazně roste zájem i o mobilní hry.

Vysvětlivka: Podle analytické společnosti „hardcore“ pařani hrají převážně na konzolích, zatímco „digitální“ hráč dává přednost PC, kapesním konzolím a titulům na mobilních telefonech.

Hardcore pařani nahrají 18 hodin týdně. A co vy?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama