pripravte-se-kapesni-konzole-nintendo-3ds-v-evrope-od-brezna
Novinka Připravte se: kapesní konzole Nintendo 3DS v Evropě od března

Připravte se: kapesní konzole Nintendo 3DS v Evropě od března

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 1. 2011 12:30

Handheld velikosti dlaně dokáže produkovat trojrozměrný obraz bez speciálních brýlí. V Evropě se začne prodávat 25. března.

Reklama

Kapesní konzole Nintendo 3DS od japonské společnosti Nintendo se začne v Evropě prodávat 25. března, informuje magazín TechSpot. Výrobce informaci odhalil v rámci zveřejnění dalších podrobností o očekávané novince. Nintendo 3DS je zajímavé hlavně tím, že dokáže na svém autostereoskopickém displeji s rozlišením 800 × 240 pixelů vyprodukovat trojrozměrný obraz bez speciálních brýlí.

Detaily o použité technologii Japonci drží stále v tajnosti, nicméně podle informací kolujících internetem bylo využito služeb technologie Sharpu – tzv. parallax bariéry, speciální vrstvy umístěné nad displejem která určuje, co které oko uvidí. Na straně zařízení je potom jezdec, který umožňuje měnit hloubku 3D vjemu nebo jej kompletně znepřístupnit.

Nad displejem je kamera a na zadní straně další dvě, které umožňují vytváření stereoskopických fotografií. Novým ovládacím prvkem je 360 stupňový analogový ovladač Circle Pad, který je umístěný nad směrovým křížem a jež údajně poskytuje jemnější ovládání ve 3D. Přítomen v zařízení je i akcelerometr a gyroskop.

Připravte se: kapesní konzole Nintendo 3DS v Evropě od března
i Zdroj: PCTuning.cz

Uživatelům budou naservírovány i funkce StreetPass a SpotPass, kdy první se stará o výměnu dat s ostatními 3DS v dosahu a druhá o aktualizaci obsahu. Spodní dotykový displej produkuje rozlišení 320 × 240 pixelů. O běh zařízení se stará grafický čip Pica200. Na trh dorazí Nintendo 3DS v několika barevných mutacích. Ve Spojených státech se začne prodávat za 250 dolarů. Koncová cena pro zákazníky v Evropě nebyla oficiálně uvedena.

Nepřehlédněte:

Nintendo 3DS může dětem do 6 let poškodit zrak. Výrobce proto aplikuje 3D zámek

Zdroj: TechSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama