ballmer-xbox-uz-neni-videoherni-konzole
Novinka Ballmer: Xbox už není videoherní konzole

Ballmer: Xbox už není videoherní konzole

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 1. 2011 14:30 7

Za všechno může Kinect, který ji posunul do oblasti rodinného zábavního centra.

Reklama

Steve Ballmer, výkonný ředitel Microsoftu, v rozhovoru pro prestižní deník USA Today uvedl, že Xbox není videoherní konzole, ale spíše„rodinné zábavní“ centrum. Podle něj to je místo vybízející k socializaci a kde můžete dělat spoustu dalších věcí. Navíc přichází i slibné aplikace služby Hulu. Jedná se v podstatě o ekosystém, kde jste ovladačem, ve kterém používáte váš hlas, vaše gesta, celé vaše tělo. Zařízení již není útočištěm náctiletých hráčů, nýbrž zařízením pro celou rodinu.

Pochvaloval si rovněž úspěch pohybového systému Kinect, který podle něj k Xboxu přivedl rozmanitější obecenstvo, a to především ženy a dívky, což doložil tvrzením: „I moje žena dříve tvrdila, že s tímhle zařízením si hrají jen kluci a teď každou chvíli říká: „ Pustíme si nějaké filmy, zahrajeme si taneční hru s Kinectem,“. Je nad slunce jasné, že hardcore hráčům se vyjádření nelíbí a líbit nebude. Nicméně Ballmer vlastně pouze konstatuje, že nyní se u jejich zařízení pobaví širší spektrum uživatelů.

Navíc se zdá, že příklon k mainstreamu je dnes nutností. Dělají to všichni, každý si chce svůj kousek koláče. V rozhovoru byla zmíněna také mobilní platforma Windows Phone 7, která podle něj zaznamenala slibný start a v budoucnu může soutěžit s ostatními hráči na trhu. „Na trhu je velká konkurence, ale my máme nejlepší telefony. Máme komplexní sortiment ze kterého si vybere si každý. Je před ještě hodně práce, ale jsme ve hře. Distributorům jsme prodali 1,5 milionu zařízení,“ uzavřel téma.

Ballmer: Xbox už není videoherní konzole
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama