vrtulnik-pro-iphone-nebo-ipad-ma-dve-vlastni-kamery
Novinka Vrtulník pro iPhone nebo iPad má dvě vlastní kamery

Vrtulník pro iPhone nebo iPad má dvě vlastní kamery

Jan Troška

Jan Troška

17. 1. 2011 09:30 12

Vychytaný vrtulník, nebo spíše quadricoptéru, začala vyrábět americká společnost Parrot. Umí skvěle manévrovat a můžete ho řídit přes wi-fi.

Reklama

Firma nabízí tuto zajímavou hračku především pro iPady a iPhony, vzhledem k ovládání přes wi-fi ale můžete pilotovat i přes iPod Touch a běžné počítače. Podporovány jsou Windows i Linux, stačí si nainstalovat dodávaný software.

Vrtulník je neuvěřitelně dobře ovladatelný i v domácím prostředí. Aby nedocházelo ke kontaktu listů vrtule s nábytkem, je helikoptéra sestavená ze čtyř rotorů chráněna kolem dokola pevným plastem. Po spárování a vzlétnutí autopilot automaticky udržuje hračku 80 cm nad zemí a jen čeká na vaše povely. Ty zadáváte přes dotykový displej, kde vidíte obraz ze dvou kamer na těle vrtulníku. Jedna je ve spodní části, druhá vepředu. Můžete tak prolétávat bytem, aniž by byla vyžadována přímá viditelnost na vrtulník. Pokud vám během létání někdo zavolá, opět se aktivuje autopilot a udrží vrtulník stabilně na svém místě.

Nejlepší vychytávkou je ale využití akcelerometru v telefonu / tabletu od Applu - díky naklánění lze vybírat zatáčky, a zcela přirozeně tak řídit pohyb. Vrtulník je k dostání v několika variantách s cenou od 299 liber (přibližně 9 000 Kč), létat lze 10 až 12 minut. Nabít znovu baterie bohužel trvá dlouhých 90 minut.

Zdroj: PC Tuning.cz, Parrot.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama