eee-netbook-s-ionem-oficialne
Novinka EEE Netbook s IONem oficiálně

EEE Netbook s IONem oficiálně

Michal Kleman

Michal Kleman

19. 11. 2009 15:45 6

Před více než dvěma měsíci se na internet dostaly informace o netbooku z dílen Asusu, který je postaven na platformě ION.

Reklama

Asus EEE PC 1201N se konečně dočkal svého oficiálního představení. Zajímavá "hračka" s 12,1" obrazovkou skrývá pod klávesnicí několik lákadel. Kromě čipsetu MCP79 od nVidie, který poskytne skrze integrované grafické jádro GeForce 9400 dostatečný výpočetní výkon na hraní i "novějších" her (např. CoD 2 a F.E.A.R. by teoreticky neměly být problémem) se dočkáme dvojnásobku operační paměti, než u ostatních laptopů s procesorem Atom, a to není konec. RAM půjde rozšířit až na 3GB. Jako třešinkou na dortu pak působí procesor Intel Atom 330, který je sice taktován na klasických 1,6GHz, je však vybaven dvěma procesorovými jádry.

EEE Netbook s IONem oficiálně
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus nabídne 250GB, nebo 320GB pevný disk a k laptopu dostanete 500GB on-line úložiště, které vám zdarma bude fungovat jeden rok. Na notebooku nesmí chybět ani D-Sub a HDMI výstupy pro připojení k větším monitorům. Pro propojení se světem poslouží WiFi, Bluetooth 2.1, nebo klasický Ethernet. Model EEE PC 1201N dostanete s předinstalovanými Windows 7 Home Premium a utilitou SimHD od ArcSoftu, která zvládá zvýšit kvalitu běžného videa téměř na úroveň HD filmu. Za jakéhosi křížence mezi notebookem a netbookem s výdrží 5 hodin zaplatíte $499, tedy v přepočtu asi 8500Kč, což je opravdu příjemná cena.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama