eee-tablet-jiz-pristi-mesic
Novinka EEE Tablet již příští měsíc

EEE Tablet již příští měsíc

Michal Kleman

Michal Kleman

11. 6. 2009 00:00 8

Společnost ASUSTek Computers oznámila, že první EEE Tablet bude k dostání již na začátku příštího měsíce.

Reklama

První netbook s dotykovou obrazovkou a otočným displejem ASUS EEE PC T91 se mnohokrát objevil v různých novinkách a na mnoha veletrzích a již brzy bude reálně k dostání. Dle oficiální zprávy ASUSu bude k dostání začátkem července (VII.).

EEE Tablet již příští měsíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Netbook zobrazný na obrázku má rozměry 225*164*28,4mm a váží 960g. Rezistivní dotykový displej s úhlopříčkou 8,9" bude mít pravděpodobně rozlišení 1024*600pixelů a pro jeho obsluhu bude dodáván software ASUS TouchSuite, tedy jakási nadstavba pro Windows XP. Obrazovka tohoto modelu nepodporuje multi-touch, bohužel. Na takový laptop budeme muset počkat nejspíš do příchodu Windows 7, ale jistě se jej dočkáme.

V tomto netbooku tiká procesor Intel Atom Z520 s taktem 1,33GHz, který je spárován s čipsetem US15W. Operační paměť typu DDR2 má kapacitu 1GB, diskový prostor "Hybrid Storage" pak má kapacitu netradičních 82GB. Ptáte se v čem je "storage" tak "Hybrid?" Úložiště se totiž skládá z 16GB SSD, 16GB SD karty, 30GB klasického disku a 20GB úložného prostoru na serveru v rámci služby EEE Storage.

EEE Tablet již příští měsíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Tablet je schopen připojit se na WiFi sítě, skrze ethernet, nebo k jiným zařízením přes bluetooth. Chybět nebude ani dvojice USB portů, 3v1 čtečka paměťových karet, VGA výstup, audio jacky a 0,3Mpx webkamera s mikrofonem. Opomenout nemůžeme ani zabudované stereoreproduktory. Baterie by měla vydržet na jedno nabití až 5 hodin provozu. A cena? Při vypuštění by se tento netbook měl prodávat za £449, tedy asi 13500Kč, což je jistě zajímavá nabídka.

Podle Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama