nehalem-ma-take-chybu-v-tlb
Novinka Nehalem má také chybu v TLB

Nehalem má také chybu v TLB

FidoUncle

FidoUncle

1. 12. 2008 00:00 78

Vzpomínáte si jak dopadly první revize procesorů s jádry K10 od AMD? Moc se neprodávaly, to ví každý, ale jaký byl hlavní důvod? Chyba v návrhu procesoru. A podobnou chybou nyní trpí i nové procesory z tábora modrých.

Reklama

Jedna chyba v návrhu TLB(Translation Lookaside Buffer) prakticky zastavila veškeré prodeje prvních Opteronů a Phenomů z řady K10 a následovalo dlouhé a pro AMD bolestivé čekání na revizi B3. Redaktoři Fudzilly nyní v listopadovém(XI.) vydání Intel Core i7 Procesor Specification Update objevili velmi podobnou chybu v TLB.

Nehalem má také chybu v TLB
i Zdroj: PCTuning.cz

Když se podíváte do dokumentu na straně 37 najdete “AAJ1 Clarification of TRANSLATION LOOKASIDE BUFFERS (TLBS) Invalidation”. V tomto textu Intel připouští, že v některých vzácných případech může špatný přístup k TLB způsobit nepředvídatelné chování systému a OS může zamrznout nebo vyústit v chybná data. Vývojářům operačních systémů se doporučuje mít při návrhu algoritmů pro zneplatnění TLB tento dokument na zřeteli. Intel vydá doporučený BIOS update , který by měli výrobci základních desek implementovat a který tento problém řeší.

Zatím se neví o jak vážný problém se jedná, ale není vám to opravdu povědomé? Budeme vás samozřejmě informovat, jakmile zjistíme více.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama